“Dokunulmazlıklar kaldırılsın”

29 Mart 2016 16:37

MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, teröristlerin cenazelerine katılan ve onlara destek eren HDP Milletvekillerine tepki gösterdi. 

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Isparta Milletvekili Nuri Okutan, son dönemde gündemi oluşturan milletvekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Dokunulmazlık konusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüşünü desteklediğini ifade eden Okutan, “Dokunulmazlık konusunda Sayın genel başkanımızın görüşünü ben de destekliyorum. Milletvekili olmak demek suç işleme özgürlüğüne kavuşmak anlamına gelmez. Böyle bir Türkiye şuanda kuşatılmış durumda. Tüm güvenlik güçleriyle, kamu kurum ve kuruluşlarıyla, vatandaşlarımızla birlik ve beraberliğinin yaşanması gerektiği dönemleri idrak ediyoruz. Bu arada terörist cenazelerine katılmak, teröristleri övmek, milli bütünlüğünün sağlanmasına olumsuz darbeler vurmak doğru bir şey değil. Hele hele milletvekiline hiç yakışmaz. Özgürlüğün bu anlamda sınırsız olması doğru değil. Bunların Türk Ceza Kanununda yerleri var. Terörü övmek ve desteklemek suç. Bunlarla ilgili dosyalar bence de gelmesi lazım. Geldiğinde tavrımızı net olarak koyacağız.
SUÇ İŞLEME KİMSENİN ÖZGÜRLÜĞÜ OLMASIN
Milletvekillerinin dokunulmazlığı kalksın. Suç işleme kimsenin özgürlüğü olmasın. Ama bu yarın siyasi olarak kullanılması çok endişe verici. Çünkü Türkiye, hukuk devleti olma özelliğini giderek kaybediyor. Hukuka kim aykırı davranıyorsa cezasını versin” diye konuştu.

Bu haber 707 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...