Türkiye 177.si Boğaziçi Kolejinden

29 Mart 2016 16:45

Üniversiteye girişin ilk basamağı olan 2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavı açıklandı.

Sonuçları değerlendiren Boğaziçi Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Okay KARAMAN sınav sonuçlarına ilişkin olarak bir açıklamada bulundu. Okay KARAMAN, YGS 2016 Başarılarına ilişkin olarak 2005 yılında ilk öğrencilerini kabul etmiş Birey Eğitim Kurumları gibi köklü bir geçmişten geldiklerini gerek “etkin öğretim” sistemi gerek kullandığı materyallerin kalitesi ve gerekse doku uyuşması ile kısa bir süre içerisinde Boğaziçi eğitim kurumları olarak da başarılarını tescillediklerini ve her yıl olduğu gibi yükseltmeyi
başardıklarını söyledi. 2016 YGS de kolejimiz öğrencilerinden M. Zeynep ÇAYIRÇİMEN TÜRKİYE sıralamasında 177.si olmuştur. Ayrıca öğrencimiz 5 ayrı puan türünde de Türkiye’de ilk 250 içesinde yer alarak önemli bir başarıya imza attı’’ dedi. Boğaziçi Koleji olarak Öğrencilerinin YGS 2016 da bireyselde olduğu gibi kitleselde de başarılı olduklarını ifade eden Okay KARAMAN ‘‘Öğrenme-öğretme sürecinin sadece öğrenci ile sınırlı olmadığını ifade eden Karaman, ‘‘velilerimiz ve diğer eğitim paydaşları her zaman olduğu gibi bu uzun ve meşakkatli yolda en büyük yardımcılarımız. Onlarla görüş alışverişinde bulunup, atılması gereken adımları atmaktayız, bundan sonraki süreçte de aynı karalı tutumumuz devam edecektir’’ dedi.
Sınavlara hazırlık sürecindeki başarıları basamaklarını emin ve kararlı adımlarla
attıklarını belirten Karaman ‘‘kurumumuz geride bıraktığımız 11. yılımızda binlerce
öğrencisini Türkiye’nin tercihte önde gelen bölümleri olan Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Hukuk, Mühendislik, Mimarlık ve Eğitim Fakültelerine yerleştirmeyi başarmıştır. Hatta bu öğrencilerimizin bazılarıyla şu an kurumumuzda profesyonel iş hayatında beraber mesai yapmaktayız’ ’dedi.
Güçlü Geçmiş Etkin Öğretim Sistemi Profesyonel Kadro
BAŞARI Okay KARAMAN açıklamasında ayrıca YGS 2016’yı genel olarak bir
değerlendirmede bulundu. Açıklamasında ‘Sorular bizim öğrencilerimize olduğu gibi tüm adaylara kolay geldi, sonuç olarak da başarı ortalamaları geçen yıllara oranla yükseldi. Lisans eğitimi almak isteyen öğrenci sayısı geçen yıllara nazaran arttı. Bu da LYS'ye katılacak öğrenci sayısındaki artış anlamına geliyor’ dedi.
KARAMAN ayrıca "2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavına göre bir değerlendirme
yaptığımızda başvurularda yüzde 6'lık bir artış var. 2015'te uygulanan 140 barajı bu yıl 150'ye çıktı. Geçen yıl 1 milyon 779 bin 850 aday 140 barajını geçerken bu yıl baraj 10 puan daha artmasına rağmen 1 bin 879 bin 812 kişi 150 barajını geçti. Herhangi bir puan türünde 180'i geçerek LYS'ye girmeye hak kazanan aday sayısı 1 bin 600 bin 49 olarak gerçekleşti. 2015'te 1 milyon 369 bin 147'ydi. Başarı oranının etkisini sınav konularında da görüyoruz’’ dedi.
“Okay KARAMAN ayrıca "Bu yılki YGS, puan aralıklarında sıralamaların çok
sıkıştığı bir sınav oldu. Bu da bizlere şunu ifade etmekte: LYS çok daha önemli hale geldi. YGS'de başarı sıralamaları düşük olan öğrenciler iyi bir hazırlık yaparak LYS'de öne çıkabilirler. YGS'de şu anda Sosyal Bilgiler testinde başarı oranlarında geçen yıla göre bir sapma yaşanmamış gibi gözüküyor. Bu da Felsefe ve Din Kültürü testlerinin zorluğundan
kaynaklanmış durumda. Sınav geçen yılla karşılaştırıldığında öğrencinin daha çok net yaptığını gösteriyor ancak farklı sınavlardaki farklı netler birbiri ile karşılaştırılamaz. Geçen yıl daha zor bir sınav vardı, bu yıl daha kolay sorular çıktı karşımıza “dedi Bu sonuçlarla birlikte LYS'nin daha önemli bir sınav olacağı gerçeğine değinen kurucu temsilcisi Okay KARAMAN ‘’Adaylar morallerini yüksek tutarak süreci devam ettirmeleri halinde YGS'de kaybettiklerini düşündükleri puan değerlerini LYS'de küçük dokunuşlarla kapatabilir hatta hedefledikleri programlara bir adım daha yaklaşmış olurlar’’ dedi.

Bu haber 695 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...