SDÜ´de Ormancılık Haftası Kutlandı

22 Mart 2016 16:46

Her yıl 21- 26 Mart tarihleri arasında kutlanan Ormancılık Haftası dolayısıyla, SDÜ Orman Fakültesi tarafından bir program düzenlendi.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Öğrenci Temsilcisi Şaban Armutçu, ülkesini ve milletini seven her vatandaşın ormanlara sahip çıkması gerektiğini belirterek programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Bir milletin en önemli zenginlik kaynağı olan ormanların sadece ağaç topluluğu anlamına gelmediğine dikkat çeken Fakülte Dekanı Prof. Dr. Serdar Carus, daha yeşil ve sağlıklı bir dünya için gençleri ormanları korumaya davet etti.
Bölgemizdeki ormanlar hakkında bilgi veren Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi de tarım alanları oluşturmak için ormanların tahrip edilmemesi gerektiğini ifade ederek “Yeni yeşil alanlar oluşturmalı, ağaç ve tabiat sevgisini bizden sonraki nesillere en güzel şekilde aktarmalıyız.” mesajını verdi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız ise milli ve evrensel mirasımız olan ormanların önemini vurguladığı konuşmasında gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmanın her bireyin görevi olduğunu savundu.
Açılış konuşmalarının ardından biniş törenine geçildi.
Orman Haftası kutlamaları kapsamında Emekli Orman Bölge Müdürü İrfan Nacakçı da “Ormancılık Uygulamaları ve Karşılaşılan Problemler” konulu bir konferans verdi. Nacakçı, ormancılık uygulamalarında karşılaşılan problemler ile bu problemler karşısında neler yapılabileceğine dair bilgiler verdi. Okullarda edinilen bilgilerin meslek hayatında uygulanması halinde başarıya ulaşılabilineceğini belirten Nacakçı, “Öğrendiğiniz bilgileri uygulamazsanız öğrendiklerinizden bahsedemezsiniz.” dedi.
Öğrencilere meslek hayatlarına adım attıklarında “İnsanlara karşı her zaman saygılı olmalı, kırmadan verimli olmalıyız” mesajı veren Nacakçı, meslek hayatında edindiği tecrübeleri öğrencilerle paylaştı.

 

 

Bu haber 728 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...