Konaklayan turist sayısında % 3,3’lük artış

30 Mart 2016 17:33

İl Kültür Müdürlüğü, Isparta’nın ve Ispartalıların bir kültür yuvası haline gelmesini sağlıyor. Yaptığı etkinliklerle ve sunduğu güler yüzlü hizmetle Isparta’da farkındalık yaratan Müdürlük, İlde düzenlenecek ulusal ve uluslararası sanatsal aktivitelerde ilk akla gelen mekanların başında geliyor.

Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün dayanışmacı çalışma sistemi Isparta’da turist sayısının da ülkemizde ve dünyada meydana gelen olumsuzluklara rağmen artmasına neden oldu. İlimizde konaklayan turist sayısı 2014 yılında 343.000 iken 2015 yılında 354.443 kişi ile % 3,3’lük bir artış kaydedildi.
Isparta’nın son dönemlerde parlayan yıldızı olan gül ve lavanta turizmi ve eko-turizm konularında yapılan yatırımlar. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün turizm altyapı çalışmalarına verdiği destek; geliştirilen ve yapılan projeler; belediyelerin, derneklerin ve ilçelerin düzenlediği ve yerel kültürel değerlerin tanıtımına katkıda bulunan festivallere yapılan maddi destek; turizm rotalarının belirtildiği WEB sayfasının ve kitabının hazırlanması gibi çalışmalar söz konusu turist sayısının artmasına neden oldu.
Seyahat acenteleri ile düzenlenen turların kalitesinin arttırılması ve belgesiz kaçak turlarla seyahat acenteciliğinin önlenmesi amacıyla yapılan sıkı denetimler de hizmet kalitesini arttırmıştır.
Bu kalitenin artması Isparta’nın incisi Davraz Kayak Merkezini de alternatifleri içinde daha farklı bir yere taşınmış. Bir 4 yıldızlı, bir oberj otel ve bir uygulama oteli olarak 419 yatak kapasiteli toplam 3 adet konaklama tesisi bulunmaktadır. Şehir merkezine 26 km, Süleyman Demirel Havalimanına 50 km uzaklıkta olan kayak merkezinin olması sevindirici bulunuyor. Her seviyeye uygun kayak pistlerine sahip olup, daha önce 4 adet mekanik tesis olmasına rağmen artan yoğun talep üzerine 5. Mekanik Tesis için de Isparta Valiliği’nin desteği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü “Davraz Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi” için girişimler başarıya ulaşmış ve ödenek temini kısmen sağlanmış.
Isparta Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Davraz Kayak Merkezi için; “Çevre Düzeni Planı”, “Uygulama İmar Planı”, ve “Nazım İmar Planlarının” hazırlanmasına önayak olmuş, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da onaylanmasını sağlamış. Bu sayede yeni yatırımların yapılmasının da önü açılmış olacak.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün, Ayrıca 1 ay boyunca “Akdeniz’in İncisi Davraz Kayak Merkezi” flâmı (posta sloganı) Isparta’dan giden tüm postalara basılması sağlanmış.
Isparta’yı kültürel ve turizm alanında ülkemizin destinasyonları arasına girmesini kendine misyon edinen İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün başarısı sessiz ve derin devam edecek gibi görünüyor…

 

Bu haber 786 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...