“Bilgiye erişim kolaylaştıkça Kütüphanelerin önemi daha da artmaktadır”

30 Mart 2016 17:34

28 Mart – 3 Nisan tarihlerinde kutlanan Kütüphane Haftası Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapılan etkinlikle kutlandı. Programda en çok kitap okuyan çocuk ve yetişkinlere ödülleri verildi. 

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Fatih Aksoy, İl Emniyet Müdürü Halil Altan, Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Osman Çot, Kütüphane Müdürü Nurperi Ak ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Osman Çot, Isparta’da okuma oranının gün geçtikçe yükseldiğini belirterek, “1964 yılından beri her yıl Mart ayının son haftası olarak kutlanan bu yıl 28 Mart – 3 Nisan tarihleri arasında kutlanan 52’nci Kütüphane Haftası açılış programına hoş geldiniz. Bu yıl 52’ncisini kutlayacağımız Kütüphane Haftası ana teması olarak UNESCO’nun 2016 yılının Uluslararası Küresel anlayış yılı ilan etmesi dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca Kütüphanelerin uluslararası kültürel anlayışın gelişmesine katkıları olarak belirlenmiştir. Bakanlığımız bu yıl Kütüphane Haftası’nın ana temasını Küresel Anlayış ve Kütüphaneler olarak belirlemiştir. Bilindiği gibi kütüphaneler bilgi ve kültürel mirasımızın devamlılığı ve toplumlar arasında paylaşım için son derece önemlidir. Çünkü kütüphaneler bilgiyi bünyesinde barındıran onları erişimi ve topluma yayılmasını sağlayan en önemli kurumlardır. Bu yıl ki tema olan Küresel anlayış açısından da kütüphanelerin önemi oldukça büyüktür. Bilgiye erişim kolaylaştıkça kütüphanelerin önemi de her geçen gün biraz daha artmaktadır.” dedi.
Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Osman Çot, “Bu öneme binaen Isparta’da oldukça şanslı illerimiz arasındadır. Kütüphane hizmetleri açısında ön sırada yer alan ilimizde toplam 29 kütüphane bulunmaktadır. Her yıl okuyucu sayısı biraz daha artmakta olup 2015 yılı sonu itibariyle il genelinde toplam kitap sayımız 447 bin 211, üye sayımız 25 bin 127, toplam kullanıcı sayısı 487 bin 065, ödünç verilen materyal sayısı ise 195 bin 218’dir. Tüm bu veriler İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz olarak merkez ilçemizdeki ilk il halk Kütüphanemiz başta olmak üzere ve diğer tüm kütüphanelerimizde artan okuyucu sayımız kütüphanelerimizin, hayatımızın tüm dönemini kapsadığını göstermektedir. Bu hizmet ve anlayış kütüphanelerimizin daha da iyileştirilmesiyle devam edecektir. Burada tüm kitapseverlerimize ve okuyucularımıza bir yuvaları gibi gördükleri kütüphanelerimizi sahiplenmelerinden dolayı teşekkür eder, 2015 yılında kütüphanemizde en çok ödünç kitap alan kitapseverlerimizi de tebrik ederim. Kütüphane haftası münasebetiyle tüm kütüphanecilerimizin ve kütüphane çalışanlarımızın 52’nci Kütüphane Haftalarını kutlar, herkese teşekkür ederim” dedi.
Daha sonra Kütüphane Müdürü Nurperi Ak, İl Halk Kütüphanesi’ne adı verilen Halil Hamit Paşa’nın hayatını anlatan bir konuşma yaptı.

Bu haber 740 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...