Osmanlıcanın Önemi SDÜ´de Ele Alındı

31 Mart 2016 16:19

Süleyman Demirel Üniversitesi Osmanlı Türkçesi Topluluğu tarafından “Neden Osmanlıca” konulu bir konferans düzenlendi.

Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Osmanlı Türkçesi Topluluğu Başkanı Şerif Karakurt yaptı. Karakurt, Osmanlıcanın önemine değinerek her bireyin Osmanlıca öğrenmesi gerektiğini vurguladı.
Osmanlı Türkçesi Topluluğu Akademik Danışmanı Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selami Turan, Osmanlıcanın öneminin ele alındığı konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek etkinliğin verimli geçmesini diledi.
Hayrat Vakfı Eğitmenlerinden Enes Sağcan ise Vakıf hakkında bilgi vererek SDÜ topluluklarının kültürel ve ahlaki alanlarda yapacakları her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi.
Açılış konuşmalarının ardından Osmanlıca Eğitim ve Kültür Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Metin Uçar tarafından verilen “Neden Osmanlıca” adlı konferansa geçildi. “Bir topluluğunun kültürel birikimlerini ortadan kaldırırsanız o topluluk hiç doğmamış gibi olacaktır.” diyen Uçar, geçmişe dönük bilgilerimize ulaşmanın tek yolunun Osmanlıca öğrenmekten geçtiğini söyledi.
Kültürel bağlarımızı devam ettirebilmek için bireylere küçük yaştan itibaren eğitim verilmesi gerektiğini belirten Uçar, konuşmasının devamında Osmanlıca öğrenmenin bireylere sağladığı faydalardan bahsetti

 

 

Bu haber 806 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...