Veteriner Hekimlere Yönelik Eğitim Çalışması Yapıldı

1 Nisan 2016 18:36

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2016 yılı itibari ile uygulamaya konulan “Koyun ve Keçilerin Elektronik Olarak Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınması” projesi kapsamında Isparta’daki Veteriner Hekimlere yönelik eğitim çalışması gerçekleştirildi. 

Konu ile ilgili olarak İl Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda; “Bakanlığımız tarafından 2016 yılı itibari ile uygulamaya konulan “Koyun ve Keçilerin Elektronik Olarak Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınması” projesi kapsamında; İl/İlçe Müdürlüğümüzde görevli Veteriner Hekimlere yönelik olarak İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda eğitim çalışması yapılmıştır.
Avrupa Birliği ile ortaklaşa olarak hayata geçirilen “Koyun ve Keçilerin Elektronik Olarak Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınması” projesi ile hayvan hastalıklarının kontrol altına alınması ve gıda güvenliğinin sağlanması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda;
- Uygulama kolaylığı,
- Hayvan sayılarının güncelliği,
- Küpelerin okunmasında hata payı en aza indirilmesi,
- Zamandan tasarruf,
- Hayvan hastalıklarının takibi kolaylaşması,
- Verimlilik kayıtlarının tutulması,
- Sağlıklı gıda tüketim zincirinin ilk aşamasının kurulması ve
- Hayvan refahına katkı sağlayacaktır.
Yukarıda belirtilen uygulamadan kaynaklanan faydalar ile birlikte Avrupa Birliğine uyumlu sağlıklı ve güvenilir verilerin bulunduğu bir kayıt sisteminin kurulması da desteklenmektedir” denildi.

 

Bu haber 661 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...