Tıbbi ve aromatik bitkilerde kümelenme çalışmaları

1 Nisan 2016 18:39

Vali Vahdettin Özkan, havacılık alanından sonra Isparta’nın tıbbi ve aromatik bitkilerde de kümelenmeye gideceğini ifade ederek, ilimizin diğer illerden farklı yönlerinin tesbitine ve bu alanların üzerine gidilmesine devam edileceğini açıkladı.

Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Isparta’nın bazı alanlarda kümelenmeye gitmesini çok önemsediklerini belirterek, bu yönde çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Havacılık alanında yapılan kümelenmenin tıbbi ve aromatik bitkiler alanında da yapılacağını kaydeden Vali Özkan, ilimizin diğer şehirlerden farklı yönlerinin tespit edilerek, bu alanların ekonomiye kazandırılmasına devam edileceğini bildirdi. Vali Özkan, şunları söyledi: “Kümeleye faaliyeti çok önemli. Beldelerimizde, köylerimizde, ilçelerimizde ve şehir merkezimizde hangi alanda, hangi sektörlerde ekonomik olarak odaklanmamız gerekiyor, bunların ortaya çıkmasının önemli olduğunu biliyoruz. Kümeleme faaliyetlerinde örneğin İlimizde havacılıkla ilgili kümeleme faaliyeti başlattık. Kara Havacılık Okulu’yla beraber, tamir atölyeleriyle beraber, kalkınma ajansının bu anlamda hazırladığı projelerin Avrupa Birliği çevrelerinden kabul görmesi ilimiz açısından önümüzdeki dönemde havacılık alanında bir kümelemeyi taahhuk ettirmiş olacağız. Şuanda kabul edilen bir projeyle gençlerimizi uçak tamiri alanında yetiştirmeye yönelik bir kursumuz olacak. Bu da ilimiz açısında çok önemli bir açılım olur diye düşünüyorum.
Organize Sanayi Bölgeleriyle ilgili aşmamız gereken bir çok noktayı aştık diyebiliriz. Ayrıca sanayi altyapısının iyileştirilmesi hem de teknik, idari ve hukuki formalitelerin aşılması yönünde önemli bir faaliyet icra ettiğimizi söyleyebilirim.
Özellikle rekabet üstünlüğünü sağlayabilmek adına diğer illerden üstün olduğumuz noktalar nelerdir, bu alanları tespit edebilmek, uzmanları, finans araçlarını bu alanlara yönlendirmek kümelemenin lokomotiftir. Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Kozmetik sektörü bizim açımızdan önemli. Bu alan önümüzdeki dönemlerde kümelemeyi yapacağımız alanlardan birisi olacaktır.

 

Bu haber 685 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...