"Mehmet Akif Okumaları Projesi" ile "Akif" Ruhu Aşılanıyor

2 Nisan 2016 12:42

İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un genç nesillerce daha iyi anlaşılması, Kurtuluş Savaşı’nda yaşanan milli birlik ruhunun, vatan, bayrak sevdasının öğrencilere aktarılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde yürütülen “Mehmet Akif Okumaları Projesi”nin Isparta ayağı gerçekleştirildi.

Lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen proje kapsamında Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, önce Isparta Öğretmenevini sonra da Üniversitemizi ziyaret etti.
Prof. Dr. Güçlü, İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Efe ve okuma programına dahil olan 13 öğrenci ile Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Toplantı Salonu’nda bir araya gelerek etkinliği değerlendirdi.
Kültürel yönden kendini geliştirmenin en iyi yolunun okumak olduğunu belirten Güçlü, Mustafa Kutlu, Tarık Buğra, Cengiz Aytmatov, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Nurettin Topçu gibi ülkemizin ve Türk dünyasının önemli yazarlarını okuma programlarına 7. yazar olarak Mehmet Akif Ersoy’u eklediklerini ifade ederek proje kapsamında yapmış oldukları çalışmalardan bahsetti.
Güçlü, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’ nın da projeden çok etkilendiğini söyleyen şuan 18 ilde uygulanan projeyi, 81 ile yaymayı amaçladıklarını söyledi.
Toplantının ardından Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’yı da makamında ziyaret etti.

 

 

Bu haber 686 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...