KETEM’e birincilik ödülü

2 Nisan 2016 12:46

Isparta Kanser, erken Tarama, Teşhis ve Eğitim Merkezi (KETEM) Şubat ve Mart dönemlerinde 81 il arasında kanser taramalarda hedef nüfus oranına göre ve dağıtılan numune sayısına göre birincilik, dördüncülük ve sekincilik ödülü aldı.

Kanserin erken teşhisi konusunda başarılı çalışmalara imza atan Isparta Kanser, erken Tarama, Teşhisve Eğitim Merkezi (KETEM), 81 il arasında adından söz ettiriyor. KETEM Sorumlu Hekimi Dr. Meral Kişioğlu, 2016 yılında Şubat ve Mart dönemlerinde Türkiye’de 81 il arasında kanser taramalarında hedef nüfus oranına göre ve dağıtılan numune sayısına göre dördüncülük, sekincilik ödülü ve birincilik ödülü aldıklarını bildirdi. Kişioğlu, “Bu bizim için gerçekten çok güzel bir sonuç. Yaptığımız çalışmaların güzel sonuçlandığını gösteren ve çabalarımızın boşa gitmediğini gösteren bir örnek oldu” dedi.
YALVAÇ AİLE HEKİMİ İLK 100’E GİRDİ
Türkiye’deki aile hekimleri arasında en çok kanser taraması yapan başarılı 100 hekimin tespit edildiğini de dile getiren Dr. Kişioğlu, “Düşünün ki Türkiye’deki aile hekimi sayısının 22 bin 790 olduğunu, Yalvaç’taki Aile Hekimimiz ilk 100’de ödülünü aldı. Bu şekilde Sağlık Bakanlığı sayfasında da yer aldı” şeklinde konuştu.
EN BÜYÜK DESTEĞİ VALİMİZ VE EŞİ VERİYOR
Bu çalışmaların bir ekip ve gönül işi olduğunu kaydeden KETEM Sorumlu Hekimi Dr. Meral Kişioğlu, şunları söyledi: “Sağlık Bakanlığı’nın böyle güzel çalışmaları varken, ücretsiz kanser taramaları yapılıyorken, bizim bunları halkımıza duyurabilmemiz, bu duyurular sonucunda da güzel veriler elde etmemiz gerekiyordu. Bu konuda bize en büyük desteği Sayın Valimiz, Sayın Valimizin eşi Dr. Ruhan
Özkan hanımefendi veriyor. Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün ve KETEM’deki tüm arkadaşlarımızın desteği, özellikle de basın mensubu arkadaşlarımızın desteği oluyor.
AMACIMIZ ERKEN TANI
Aslında bütün hedefimiz erken tanı. Yani kanser, kişiye henüz zarar vermeden, henüz tedavi edilebilir aşamada yakalayıp, erken tanıyı sağlamak. Isparta’da kendi yaş grubunda, ulusal kanser tarama standardında bir kişi taranmamış kalmasın istiyoruz. Bu yüzden ekip çalışmalarımıza aynen devam edeceğiz.
40-69 YAŞ ARASINDA MEME KANSERİ TARAMASI YAPILIYOR
Meme kanseri taraması yapıyoruz, rahim ağzı kanseri taraması yapıyoruz, kalın bağırsak kanseri taraması yapıyoruz. Ayrıca sigara bıraktırma polikliniği hizmeti veriyoruz. Meme kanseri taramasındaki aralığımız 40-69 yaş bayanlarda 2 yılda mamografi çekimleriyle kontrolünü yapıyoruz. Mamografide şüpheli görürsek ultrasona göndererek, genel cerrahiye tetkiklerini yaptırıyoruz.
Rahim kanseri taramalarımızda da yine 30-65 yaş arasındaki kadınlarımıza tarama yapıyoruz. Kanser virüsü DNA’sına bakarak, bu rahim dokusu kanserle tanışmış mı diye bakıyoruz. Sonuçlarımız Ankara’daki çok donanımlı bir laboratuarda değerlendirilip bize bilgisayar ortamında gelmektedir.
AİLEDE KANSER ÖYKÜSÜ VARSA 40 YAŞINDA BAŞLIYORUZ
Kalın bağırsak kanseri taramasını da 50-75 yaş arası tüm erkek ve bayanlarda yapıyoruz. Eğer ailede kanser öyküsü varsa taramaya 40 yaşında başlıyoruz.
KENDİNİZE ZAMAN AYIRIN VE KETEM’E GELİN
Kendinize bir saatinizi bir seferlik ayırın KETEM’e gelin. Biz size bir saatinizde taramalarla çok güzel sonuçlarla buradan uğurlayalım. Kendinize, sevdiklerinize lütfen zaman ayırın ve bize gelin.

Bu haber 775 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...