Gökkubbe Fuar alanı Güllerle donatılıyor

2 Nisan 2016 12:49

Isparta’nın dört bir köşesine bu sezon 280 bin gül dikilirken, inşaat çalışmaları bitim aşamasına gelen Gökkubbe Fuar alanına gelen vatandaşları da burada 20 bin gül karşılayacak.

Isparta Belediyesi tarafından Batıkent Mahallesi’ne 50 dönümlük alanda kurulan Gökkubbe Fuar Alanı’nın inşaat çalışmalarında son aşamaya gelinirken, diğer taraftan da çevre düzenlemesine başlandı. Peyzaj çalışmaları kapsamında Gökkubbe’ye şu ana kadar 10 bin gülfidanı dikilirken, bu sayı 20 bine ulaştırılacak. Yine çalışmalar kapsamında bu sezon Isparta’nın tüm girişlerine, orta refüjlere, parklara ve yürüyüş yollarına ise 280 bin adet gülfidanı dikildi. Gelecek sezon ise gül dikimi hedefi 500 bin olacak.
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Gökkubbe Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen peyzaj çalışmalarını inceledi ve şehir genelinde yapılan peyzaj çalışmaları ile şehir süsleme sanatı hakkında bilgiler verdi. Şehir genelinde ve Gökkubbe alanında Isparta’yı yansıtacak geniş çaplı bir peyzaj çalışması başlatıldığını ve bu çalışmalardan birisinin de gül dikimi çalışmaları olduğunu söyleyen Başkan Günaydın, şu değerlendirmelerde bulundu.
“Gökkubbe Fuar Alanımızda peyzaj çalışmalarına geçiyoruz. Bu alanda çiçek açan ağaçlar dikilecek, yine büyük bantlarda gül bahçeleri oluşturulacak. Şu ana kadar Gökkubbe’ye 10 bin adet gülfidanı dikildi. Buraya 10 bin adet daha gül dikimi yapılacak. Buraya gelenler Isparta’mızın simgesi gül ile karşılanacak.
Bu güne kadar şehrimizin altyapısını ana hatlarıyla tamamladık. Ufak çaplı lokal çalışmalar devam ediyor. Bunun yanı sıra şehir süsleme sanatı çalışmaları üzerinde çalışıyoruz. Şehrimizin çok yerinde köprü, heykel, park düzenlemelerimiz ile diğer çalışmalarımız devam ediyor. Anlamlı çalışmalardan birisi de canlı gül dikimi. Her yolda, şehir girişlerinde, parklarda, refüjlerde şu ana kadar bu sezon içinde 280 bin adet gül dikildi.
Bu güllerin 20 bin adedi de Gökkubbe’de olacak. Gökkubbe’mizde Isparta’nın markası budur mesajı verilerek, konuklar gülle karşılanacak. Burada 5 Mayıs’ta bir fuar düzenlenecek. Bir nevi açılış gibi olacak.
Kapsamlı gül dikimi çalışmalarıyla şehrin markasını ortaya çıkarmış oluyoruz. Şehrimize gelen misafirlerin ‘gül nerede?’ sorusunu da ortadan kaldırıyoruz. Şu anda şehrimizde diktiğimiz sarızambak çiçeklerimiz açmış durumda. Lalelerimizde açmak üzere bunun ardından da güllerimiz açacak. Yediveren güller diktik. En güzel yaşantının Isparta’mızda olması dileğiyle bu çalışmaların halkımıza hayırlı olmasını diliyorum”

Bu haber 815 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...