KOSGEB’den 500 bin liraya kadar destek

4 Nisan 2016 18:27

KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, yeni başvuracak girişimcilere, makine­teçhizat destekleri için sabit yatırım desteği, Ar­Ge İnovasyon desteği, işbirliği­güçbirliği destek programındaki destek ve yeni yürürlüğe giren KOBİ girişim destek programlarında geri ödemeli desteklerde düzenleme yapıldığını bildirdi. Yıldırım, “500 bin liraya kadar destek verilecek” dedi.

KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, girişimcilere verilen destekler ve prosedürler hakkında bilgi verdi. Yeni bir müjdeyi de paylaşan Yıldırım, geri ödemeli destek miktarının 500 bin liraya çıkarıldığını öyledi.
Desteklerden yararlanmak için girişimcilerin taşımaları gereken şartları anlatan Yıldırım, “Başvuru tarihi itibariyle son bir yıl içerisinde aynı faaliyet konusunda vergi mükellefiyetinin olmaması gerekiyor.
Mevcutta kendisine ait gerçek kişi statüsünde bir işletmemesinin olmaması lazım. Tüzel kişi statüsünde kurulmuş bir işletmede de yüzde 50’den fazla hissesinin olmaması gerekiyor. Başka bir işletme kurum ve kuruluşta da SGK hükümlerine bağlı olarak çalışmıyor olması lazım. En başta aradığımız şart bu.
Girişimcilik eğitimlerine devam etmeleri gerekiyor. İş planının hazırlanması konusunda hem eğitmenden hem de KOSGEB uzmanlarından rehberlik almaları gerekiyor” şeklinde konuştu.
500 BİN LİRAYA KADAR GERİ ÖDEMELİ DESTEK
Öte yandan Yeni başvuracak girişimcilere, makine­techizat destekleri için sabit yatırım desteği, Ar­Ge İnovasyon desteği, işbirliği­güçbirliği destek programındaki destek ve yeni yürürlüğe giren KOBİ girişim destek programında, geri ödemeli desteklerde düzenleme yapıldı. Buna göre 500 bin liraya kadar katkı sağlanacak. Yıldırım, “Yeni başvuracak girişimcilere kullanacakları geri ödemeli destekleri için, başta sabit yatırım desteği, ar­ge inovasyon ve endüstri uygulamadaki destek, işbirliği güçbirliği geri ödemeli desteği ile yeni yürürlüğe giren KOBİ girişim desteğinde geri ödemeli destek miktarı şuan ki çağrıda 500 bin lira. Bunu kullanabilmek için bankalardan alacakları teminat mektubuna ya da kredi garanti fonundan bize getirecekleri kredi mektupları için yaptıkları giderlere biz destek vereceğiz. Bu destek miktarı da yüzde 100” dedi.

 

Bu haber 658 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...