“Ar – Ge olmadan gelişme olmaz”

4 Nisan 2016 18:27

Genç Ispartalılar Ar - Ge Dernek Başkanı Turan Hayta, ticaret ve ekonomideki olumsuz dalgalanmaların üstesinden ancak ve ancak inovasyon ile gelinebileceğini söyledi.

Her yıl 19 – 26 Mart tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan ‘İnovasyon Haftası’ nedeniyle içinde bulunduğumuz haftanın önemi hakkında bir açıklama yapan Genç Ispartalılar Ar - Ge Dernek Başkanı Turan Hayta, inovasyonun ne kadar önemli bir faktör olduğunu vurguladı.
Başkan Hayta, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi ‘İnovasyon Haftası’nin içinde bulunuyoruz. inovasyonun önemi asla yatsınamaz. Zira, herkesçe de malum olduğu üzere, sosyal yaşantının hemen hemen tamamı ekonomik değerlere dayanır. Bu ekonomik ise zaman zaman iyimser, zaman zaman da kötümser dönemlere girer. Yani, ekonomi rüzgar gibidir. Kötü estiği zaman insanları savurur. Onun daha da kötüsü ise Tsunamidir. Tsunami ile savaşmanın çaresi ise inovasyon yapmaktır.
İnovasyonu yaşam haline getirmiş yeni nesil yaratıcı girişimcilere verilecek desteği artırmak gerekiyor. Küresel start¬upları çekebilmek. İnovatif rol modellerine daha çok destek vermek. Girişimcilere sermaye desteği sağlamak. Sınırsız inovasyon sınırsız potansiyel demektir. İnovasyon tasarım ar - ge ve marka ile bu hedefe ulaşılabilir. Türk insanının içinde inovatif ruh olduğunu söylemek mümkündür. Zira, Hazerfen Ahmet Çelebi’yi kanat takıp uçuranın hayal gücü ve inovatif zeka olduğu bir gerçektir. Dolayısıyla Türk insanı yeniliğe verdikleri değeri taçlandırmak adına, bu birçok etkinlikte ve fuarda inovasyonu ana tem olarak belirlemektedir.
Biz, Türkiye’nin Avrupa’ya, yani uygarlığa en yakın kenti olarak, inovasyona dayalı kalkınmaya ve yenilikçi fikirlere inanıyor, inovatif çalışmaları sonuna kadar destekliyoruz. Bizlere ve dolayısıyla Isparta gibi aydınlık bir kente yakışan da budur. İhracatımızda katma değer oluşturmak ve ekonomisi güçlü ülke olmanın inovasyondan ve markalaşmaktan geçtiğini herhalde söylemeye bile gerek yoktur. Bunun için girişimci ve bilimin aydınlığından uzaklaşmayan gençlerimize görev düşmektedir. Biz dernek olarak bilime yeniliğe tasarıma ve Ar – Ge’ye çok önem veriyoruz. Proce değil projeler için çalışıyoruz.
Attığımız her adımda üniversiteler ile temas ve işbirliği içindeyiz. Gelecekle ilgili hayallerimiz yeniliklerle dolu” dedi.

Bu haber 716 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...