Ehliyet yenileyeceklere randevu ve dilekçe uyarısı

4 Nisan 2016 18:30

Isparta Özel Sürücü Kursları Derneği Başkanı Mehmet Emin Çelik, ehliyet değiştirmek için gerekli olan dilekçe örneğini dernekten temin edilebileceğini söyledi. Randevu almadan işlemlerin yapılmadığını kaydetti.

Isparta Özel Sürücü Kursları Derneği Başkanı Mehmet Emin Çelik, ehliyetlerini yenisiyle değiştirme işlemlerinin devam ettiğini duyurdu. Çelik, ehliyet değişimi için Trafik tescil Şube Müdürlüğü'ne dilekçe ile başvurulması gerektiğini belirterek, "Bu dilekçeyi sürücülerimiz Mimar Sinan Camii karşısındaki Efe Çelik Kursu binasındaki dernek binamızdan temin edebilirler. Dilekçedeki bilgilerin doldurulması gerekiyor. Dilekçe başvuru sahibinin bizzat kendisi müracaat etmek zorunda. İstenen belgeler temin edildikten sonra Maliyeye ya da anlaşmalı bankalara 13 TL kart parası ile yine anlaşmalı bankalara 2 TL hizmet bedeli yatırılması gerekiyor. Mutlaka Emniyet Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinin surucurandevu.egm.gov.tr adresinden randevu alınması şart. Aksi takdirde randevusuz işlem kabul edilmiyor. Yeni ehliyet için bilgiler Ankara'ya gönderiliyor. Size geçici sürücü belgesi veriliyor. Posta yoluyla belirttiğiniz adrese ulaştırılıyor. Eğer belirttiğiniz adreste bulunma durumunuz yoksa o halede sizin adınıza postayı alacak kişinin TC kimlik numarasını dilekçede belirtmeniz gerekiyor: Gelen posta kimseyi bulamamışsa 15 gün postanede bekledikten sonra bağlı olduğunuz emniyet müdürlüğüne teslim ediliyor" dedi. Ehliyetlerin değiştirme süresinin 5 yıl olduğunu belirten Çelik, "Bir an önce ehliyetinizi yenisiyle değiştirmek menfaatinize. Son ana bırakmamanızı tavsiye ederiz" diye konuştu.
AİLE HEKİMİ RAPORLARA ARTIK
SADECE SÜRÜCÜ OLABİLİR İFADESİNİ YAZIYOR
Öte yandan aile hekimlerinden alınan sağlık raporlarındaki bir sorunun çözümünün sağlandığını duyuran Çelik, "2015 yılı öncesi B sınıfı ehliyet alanlar minibüs kullanılabilirken, 2015 sonrası B ehliyeti olanlar için minibüs kullanmak için D1 ehliyeti şartı da getirildi. Aile hekimleri 1. Grup Ehliyet alabilir dediği için de 2015 sonrası B sınıfı ehliyeti olanlar için bu durum sorun teşkil ediyordu. Artık aile hekimleri sağlık raporlarında sadece sürücü olabilir ibaresini belirtiyor. Bu da yeterli oluyor. Ancak sürücüyle ilgili kısıtlama engel durumu varsa o halde zaten uzmana yönlendiriyor" bilgisini verdi.

Bu haber 605 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...