Çiftçiler tarımdaki son teknolojiyi yerinde gördü

4 Nisan 2016 18:32

Konya’da geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Tarım ve Hayvancılık Fuarına Ispartalı çiftçiler büyük ilgi gösterdi.

Artık, çiftçinin eski bildik çiftçi olmadığını ifade eden Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız çalışmalarla odamız çiftçilerine hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu hizmetlerden birisi de düzenlemiş olduğumuz fuar gezisi organizasyonlarıdır. Ülkemizin çeşitli illerinde tarım fuarları düzenlenmekte ve bu fuarlarda tarım sektöründeki tüm yenilikler sergilenerek, çiftçilerin beğenisine sunulmaktadır.
Bizde bu doğrultuda yıl içinde çeşitli illerde düzenlenen fuarlara götürmüş, çiftçilerimiz bu fuarları gezerek bilgi ve görgülerini artırmışlar ve son gelişmelerden haberdar olmuşlardı.
Yine bu şekilde geçtiğimiz hafta sonunda da Konya’da geleneksel olarak yapılan, KTO - Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezinde bu yıl 13’üncüsü düzenlenen ve Tarım aletleri ile tarımsal ürünlerin sergilendiği fuara bir gezi düzenledik.
Gezimize ilgi büyük oldu ve 400 çiftçimiz bu fuar gezimize katıldı. Çiftçilerimiz söz konusu fuarda Amerikan malı dev traktörleri yakından inceleme imkanı buldular. Klima, hidrolik direksiyon, geliştirilmiş kabin gibi hiçbir lüksün eksik olmadığı, devasa görünümleriyle dikkati çeken bu traktörlerin en önemli özelliğinin ise fiyatı olduğu ve fiyatların da 300 bin TL dolayında olduğu bize açıklandı.
Ayrıca, çiftçilerimiz fuarı gezip incelemelerde bulundular ve tarımsal alandaki diğer yeni teknolojik gelişmeleri yerinde görerek ufukları açıldı” dedi.
Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Oda olarak üyelerine yönelik bu tür bilgi ve görgüyü artıran gezilere devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bu haber 707 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...