Eğirdir Gölü´nde ´balık´ bereketi

30 Kasım 2012 18:19

Kerevit 9 – 14 TL. Gümüş Balığı’nın 2 kilosu 1 TL. Çim sazanı 1 TL.

Sirkülerde yer alan Çapak Balığı (Göl Sazanı)’nın ihaleye açılması bekleniyor.

Eğirdir Balıkçıları, Eğirdir Gölü’nde tekrar hayat bulan ve ağlarına takılan sudak (Tatlı Su Levreği) ve Eğrez balıklarını Başkan Özmeral’e getirerek, mutluluklarını paylaştılar.

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Eğirdir Merkez Su Ürünleri Kooperatifi’ni ziyaret edip üyelerle bir araya gelerek onların dertlerini sıkıntılarını daha önce dinlemişti. Su Ürünleri Kooperatifi’nin çatısının onarılmasını isteyen balıkçıların bu isteğini kırmayan Başkan Özmeral, gerekli tadilatları yaptırmıştı.

TEŞEKKÜR VE MUTLULUK PAYLAŞMA ZİYARETİ

Eğirdir Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Yaşar Binatlı ve üyeleri, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i makamında ziyaret ederek hem teşekkür ettiler hem de mutluluklarını Başkan Özmeral’le paylaştılar.

Eğirdir Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Yaşar Binatlı, Eğirdir Gölü’nde yeni ve güzel gelişmeler yaşandığını söyledi. Çim sazanı tutmak için göle bırakılan ağlara, eğrez ve sudak balıklarının takıldığını söyleyen Kooperatif Başkanı Ali Yaşar Binatlı, kerevit (ıstakoz) av döneminde de kerevit sepetlerine (pinterlere) birer ikişer adet sudak balığının girdiğine şahit olduklarını anlattı. Balıkçılar bu durumun en son 10-12 yıl önce yaşandığını belirttiler. 9-10 yıl sonra Eğirdir Gölü’nde siraz balığını gördüklerini belirten balıkçılar, eğrez ve sudak balıklarının çoğalmaya başladığını söylediler. Gümüş balığının 12 ay boyunca avlanmasının serbest olduğunu söyleyen balıkçılar, “En büyüğü ve nadir rastlanan 2-2,5 kilograma kadar büyüyen çim sazanı avımız mart 15’e kadar. Yıllık 190 ton avlanma iznimiz var. Gümüş balığında yıllık 50 ton, kerevitte ise 30 tona kadar avlanabiliriz. Bu yıl av döneminde 27 ton kerevit avlayabildik. Gümüş balığı geçen kış mevsiminin çok sert olmasından dolayı bize göre yüzde 70’e yakın kırılma yaşandı ve gümüş balıkları yok oldu. Soğuğa dayanamayan gümüş balığı azalınca sudak balıkları hızla üremeye başladı. Ağımıza takılan sudak balıklarını ve eğrezi size getirdik” dediler.

Kaptanlık belgeleri, avcı teskeresi, kooperatif üye kaydı, bindiği kayığın ruhsatı ve çalışma karnelerinin tam olduğunu söyleyen balıkçılar, Eğidir Gölü’nden sevindirici haberlerin çıktığını Başkan Özmeral ile paylaştılar.

İLK DEFA BİR BAŞKAN GÖRÜYORUZ

Eğirdir Merkez Su Ürünleri Kooperatifi’ne üye balıkçılardan bazıları, Kooperatiflerinde ilk defa bir Belediye Başkanı gördüklerini söylediler. Diğer Belediye Başkanlarının kooperatife hiç uğramadığını söyleyen balıkçılar, “Sağolsun Belediye Başkanımız Osman Nuri Özmeral bizi hiç boş bırakmıyor. Her fırsatta kooperatifimizi ziyaret edip halimizi, hatırımızı soruyor. Ayrıca kooperatifimizin mevcut sıkıntılarına ortak olup çare arıyor” dediler. Eğirdir Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Yaşar Binatlı ise, “Başkanımız sağolsun, sadece Belediye Başkanı iken değil, ilçe başkanı iken de devamlı bizi ziyaret eder, bize destek çıkardı. Şimdi Belediye Başkanı oldu, daha çok sahip çıkıyor. Kendisine teşekkür ediyoruz” açıklamasını yaptı.

GÖL ESKİ HALİNE DÖNÜYOR, BALIKÇILARIMIZ BEREKETLİ GÜNLER GEÇİRİYOR

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Eğirdir Merkez Balıkçılık Kooperatifi’ne yaptığı ziyaret ve sonrasında balıkçıların belediyeye yaptığı ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, Eğirdir Gölü’nün yavaş yavaş eski haline dönüşmeye başlamasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Başkan Özmeral, “eğirdir Gölümüzün bereketli olması balıkçılarımızı sevindirdiği kadar bizleri de sevindiriyor” dedi. Balıkçılar, Başkan Özmeral’in samimi davranışlarından dolayı memnuniyetlerini belirterek toplu hatıra fotoğraf çektirdiler. Ayrıca toplu halde, restore edilmekte olan Esma Sultan Hamamı’nı gezdiler.

Bu haber 1414 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...