SDÜ Hastanesi “Sağlıklı Nesil, Sağlam Gelecek” Seminerlerine Devam Ediyor

6 Nisan 2016 18:33

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi “Halkla Buluşma” etkinlikleri kapsamında Ağlasun ilçesinde “Sağlıklı Nesil, Sağlam Gelecek” konulu bir seminer düzenledi.

SDÜ Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mustafa Akçam ve Doç. Dr. Özgür Pirgon tarafından verilen seminerlerde, obezite tehlikesi ve doğru beslenme konularında bilgi verildi.

Çocukluk çağındaki hatalı beslenme ve aktivite azlığı nedeni ile “obezite” nin gençler arasında arttığını vurgulayan Doç. Dr. Özgür Pirgon,  bu konuda önlem alınmadığı takdirde erişkin yaşa ulaşan obez bir gencin, ileri dönemde obezitenin komplikasyonları ile karşı karşıya kalacağını söyledi. Pirgon, alınması gereken önlemler ve ergenlik döneminde doğru beslenme konusunda da bilgi verdi.

Prof. Dr. Mustafa Akçam ise ülkemizin geleceğinin sağlıklı gençlerle mümkün olacağını belirterek öğrencilerin hatalı beslenmeleri sonucunda ileri yaşlarda tedavisi mümkün olmayan hastalıklara yakalanabileceğini ifade etti.

 

Bu haber 751 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...