“Avukatlar güçlerini hukukun üstünlüğünden ve doğru temsile olan inançlardan alırlar”

6 Nisan 2016 18:35

Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Şaziye Oğuz; 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Oğuz’un mesajı şöyle: “Türkiye Barolar Birliği'nin Mayıs 1987 Tekirdağ Genel Kurulu'nda 5 Nisan, Avukatlar günü olarak kabul edilmiş ve o tarihten itibaren tüm barolar tarafından, her yıl 5 Nisan, "Avukatlar Günü" olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Hukuk devleti kavramı içindeki adalet ve demokratik laik sistemin temel taşlarından olan yargı ile yargı içindeki önemli unsurlardan biri olan savunma hakkının uygulayıcısı, bireyleri hakları konusunda bilgilendiren, yönlendiren, haklarının korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olan savunma makamının temsilcisi avukatlar, meslek etiğine ve kanunlara bağlı olarak toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesi ile adalet ve hakkaniyetin sağlanması hususunda yürüttükleri görev ve sorumluluk toplumumuzca takdir edilmektedir.

İnsan haklarına dayalı bir hukuk devletinden söz edebilmek öncelikle bağımsız, özgür ve etkili bir savunmanın varlığı ile mümkündür

İnsan hakları konusunda, uluslar arası sözleşmelere özellikle de İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesini imzalayan ülkemizin halen insan hakları ihlallerinde birinci sıralarda yer alması üzüntü vericidir. Bu ihlallerin başında Adil Yargılama ilkesine aykırılık, yaşam hakkı ve davaların makûl bir sürede bitirilmemesi gelmektedir

. Bugün ceza evlerinin kapasitelerinin büyük bir çoğunluğunu tutuklu kişiler oluşturmaktadır. Üstelik bu tutuklamalar uzun süreli tutuklamalardır.

Avukatlar güçlerini hukukun üstünlüğünden ve doğru temsile olan inançlardan alırlar. Onlara güvenimiz her zaman tam olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, İçinde bulundukları tüm güçlüklere rağmen, ülkemizde insan haklarına dayalı hukuk devletinin oluşması yolunda Avukatlarımızın verdiği çabayı yürekten destekliyor, "HERKES İÇİN ADALET, ADALET İÇİN AVUKAT" sözüyle hepsinin avukatlar gününü kutluyorum. .

Bu haber 750 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...