“Bir şahsiyet inşasına çıkmamışsanız öğretmenliğin hakkını vermek mümkün olmaz”

6 Nisan 2016 18:49

Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci 1. Değerlendirme Toplantısı Vali Vahdettin Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, Milli Eğitim Teftiş Kurulu Başkanı Ömer Niyaz Uysal,  İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve aday öğretmenlerin katılımı ile  İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Can, öğretmenlere yeni meslek hayatlarında başarılar dileyerek, görev yapacakları yerlerdeki toplumun yaşam tarzını, geleneklerini ve kültürünü anlamanın ve bunlara saygı göstermenin öğretmenlerimizin başarıları için önemli bir faktör olduğunu belirtti.

Aday Öğretmen Begüm Şenses´in konuşması ardından Vali Özkan aday öğretmenlere hitap etti.    Hükümetin ve Bakanlığın eğitime yaptığı yatırımlardan bahsetti.  Ayrıca öğretmenlik mesleğinin diğer mesleklerden farklı olarak toplumun her kesimine hitap ettiğini ve bu açıdan çok önemli bir meslek olduğuna vurgu yaparak, yapmış olduğu görevler esnasında bunun bilincinde olarak bir çalışma gerçekleştirdiğini belitti. Bunun yanında her öğretmenin kendisini yetiştirmesinin önemli olduğunu özellikle de köy öğretmenlerinin donanımları ile hitap ettikleri topluma bir rol model görevi üstlenmeleri gerekliliğini ifade etti.  

Konuşmaların ardından toplantı, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın Web üzerinden canlı yayın yoluyla programa katılarak Türkiye’deki tüm aday öğretmenlere hitabıyla devam etti.

Aday öğretmenlere "Değerli meslektaşlarım" diyerek seslenen Başbakan Davutoğlu, yeni aday öğretmenlerin çok şanslı olduğunu vurgulayarak, "Adım attığınız meslek, insanlık tarihinin en kadim mesleğidir. Hiçbir şey, hiçbir dış faktör, hoca ile talebe arasına giremez. Bir kez hoca oldunuz mu, öğretmen oldunuz mu, bir kez bunu tattığınız zaman bunu mesleki haz olarak değil, insani haz olarak yaşadığınız zaman, hep hoca olmak, hep öğrenci olmak istersiniz." diye konuştu. "Bir şahsiyet inşasına çıkmamışsanız öğretmenliğin hakkını vermek mümkün olmaz" diyen Başbakan Davutoğlu "Büyük bir makinenin küçük bir dişlisi olmaya değil, yepyeni bir dünya inşa etmeye geliyoruz” dedi

Bu haber 810 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...