“Yapılan iş adil değil”

7 Nisan 2016 16:33

Kamu Sen İl Temsilcisi Ali Balaban, hükümetin taşeron işçiler için yaptığı kadro düzenlemesini değerlendirerek, Genel Başkanları İsmail Koncuk’un Başbakan Ahmet Davutoğlu’na bu konuda gönderdiği mektubun detaylarını paylaştı.

Yapılan düzenlemenin memnuniyet verici olduğunu belirten Ali Balaban, ama burada kendilerini üzen bir olay olduğunu ifade etti. Balaban, şunları söyledi:  “Yapılan iş adil değil. Şimdi siz bir sürü insanı kamu personeli sınavına tabi tutacaksınız burada atanamayan insanlar herhangi bir siyasi bulup da taşeronun yanında işe giremediyse onlar ne olacaklar? Şuanda taşeronların üzerinde onlardan daha fazla puan alıp da boşta gezen insanlar yok mu? var Bu haksızlıklar olmamalı. İnsanlar adil bir şekilde yerleştirilmeli.

KAPSAM DIŞI KALMALARI ANLAMLI DEĞİL

Özel idarelerde ve belediyelerde yani kısacası yerel yönetimlerde çalışan işçiler bu kapsamın dışında tutuluyor benim anladığım kadarıyla. Şimdi bunlar ne olacak?  Bunların da bir çoğu taşeron, şirketler vasıtasıyla çalışıyor Bunların kapsam dışı bırakılması da anlamlı değil.

ONLARIN DA KADROYA DAHİL EDİLMESİNİ İSTEDİK

Bu yüzden bu konuda Genel Başkanımız sayın İsmail Koncuk, Başbakana bir mektup gönderdi. Bu mektupta da özetle ülkede kadrosuz olarak çalışan 4C’li, 4B’li, 5393 sayılı kanuna ve diğer mevzuat hükümlerine göre güvencesiz personelin dahil edilmesini ve bunların da kadroya dahil edilmesini istedi.

TORPİL BULAMADIĞI İÇİN TAŞERON OLAMAYANLAR VAR

KPSS’de puan üstünlüğüne göre değerlendirilmesinde de fayda olduğunu düşünüyoruz. Çünkü torpil bulamamış, hısım akrabası olmayı da taşeron işinde çalışmayan bir çok işsiz insanımız var Bunlar da önemli.  Sözleşme hükümlerinde de 4C’lilerin kadroya alınması vardı. Ancak bunlar uygulanmadı.”

 

 

Bu haber 694 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...