Üniversite – Şehir işbirliğinde önemli adım

30 Kasım 2012 18:24

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Numan Tamer, Prof. Dr. İskender Akkurt ile Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ve SDÜ akademik birimlerinin yöneticileri, Isparta’daki sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Çiftçi Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda, Isparta’nın gelişmesi ve ilerlemesinde üniversite ile sivil toplum örgütlerinin dayanışma ve işbirliği içerisinde olması gerektiği vurgulandı.

Rektör İbicioğlu konuşmasında, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksine göre devlet üniversiteleri arasında ilk on içerisinde yer alan SDÜ’nün, TÜBİTAK Üniversite-Sanayi İşbirliği başvurularında da birinci olmasının, üniversite-şehir-sanayi işbirliğine önem verildiğinin bir göstergesi olduğunu belirtti.

İbicioğlu, Isparta’nın tarım olanakları, insan kaynağı, doğası, inanç ve sağlık turizmi, organik tarım gibi pek çok alanda ön plana çıkacak değerlerinin olduğunun altını çizdi. Rekabet stratejilerinde, sahip olunan öz yeteneklerin çok önemli olduğunu söyleyen Rektör İbicioğlu, “Öz yetenekler, başkalarının taklit etmesi zor olan özelliklerdir. Isparta’nın öz yeteneklerinin belirlenmesi gerekiyor. Bu yetenekleri üniversitenin imkanlarıyla birleştirerek farklılaştırabiliriz. Isparta’da pazarlamacılık, işletmecilik bilimini uygular, sektörlere göre stratejiler geliştirirsek mutlaka rekabetçi bir alan oluşturabiliriz. Sağlık da bilimsel destek olmadığı sürece öz yetenek değildir ama kaliteli doktorlar, modern teknoloji kullanımı ve Isparta’nın taklit edilemeyecek temiz havası şehre bir ayrıcalık sağlar. İnanç turizmi açısından da burası çok önemli bir yerdir. Üniversitemizin ilgili bölümlerin desteği ile kutsal yerlerin envanteri tespit edilir, işletmecilerle ve İİBF öğretim üyeleriyle görüşülerek bunların pazarlamasında da dış dünyaya açılım sağlanabilir.” dedi.

SDÜ yönetimince, Isparta ekonomisini ve sanayi potansiyelini araştıran, şehrin sorunlarına çözüm önerileri sunan çalışmalara öncelik ve ödül desteği verildiğini vurgulayan Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, şehrin kalkınması açısından üniversite ve sivil toplum örgütlerinin işbirliğinin artırılması, bir an önce somut adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

Toplantıda söz alan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile akademik birimlerin yöneticileri de karşılıklı beklentileri hakkında görüş bildirdiler.

 

Bu haber 797 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...