“Hoşgeldin bereket ve maneviyat mevsimi”

7 Nisan 2016 16:38

Memur – Sen Isparta İl Temsilcisi İhsan Arıcı, Üç Aylar Ve Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Arıcı’nın mesajı şöyle: “Bugün Mübarek Üç Ayların başlangıcı ve yarın da Üç ayların birincisi olan Recep Ayının ilk günüdür. Bu akşam ise Mübarek Regaip Kandilini idrak edeceğiz.

Başta ülkemiz olmak üzere bütün İslâm âleminin mübarek bütün İslâm âleminin Regaip Kandilini kutluyor, bu gecenin insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör ve şiddetin, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzurun almasına vesile olmasını, yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.

Üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisi olan Regaip kandili bizlere, hayatın sonsuzluk okyanusunda buluşmak üzere akıp gittiğini ve geride sadece Allah’ın rızasına uygun iyi ve yararlı amellerin kalacağını bir kez daha hatırlatmakta, nefsimizin sonu gelmez heveslerinden, tuzak ve yanıltıcı arzularından uzaklaşarak özümüze dönmemizi sağlayacak bir bilinç tazeleme imkanı sunmaktadır. Regaip Kandili vesilesiyle bir kez daha, başta Yüce Yaratan’la olan bağlarımızı ve hayatımızı yeniden gözden geçirmeli, ahlak ve erdemin, doğruluk ve dürüstlüğün, paylaşma ve dayanışmanın, hak ve hukuka riayetin, barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşamanın, yetime, öksüze ve kimsesize kol kanat germenin, fakir ve ihtiyaç sahiplerine vermenin, acı ve kederleri paylaşmanın, düşeni kaldırmanın, kutsal değerlere saygının insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek, söz ve davranışlarımıza bu çerçevede yön verme kararlılığı içinde olmalıyız.

Memur - Sen ailesi olarak, başta ülkemiz olmak üzere gönül coğrafyamızda yaşayan soydaş, vatandaş ve kardeşlerimizle birlikte bütün İslam âleminin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandili’ni tebrik ediyorum. Bu vesileyle bilhassa İslam dünyasında akmaya devam eden kanın bir an önce durması; insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakması; rağbetlerimizin iyiye, güzele ve doğruya yönelik olması ve bu aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını diliyorum.

 

Bu haber 761 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...