Başkan Günaydın’dan Regaip kutlaması

7 Nisan 2016 16:42

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Regaib Kandili ve Üç Aylar başlangıcı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Günaydın’ın mesajı şöyle: “Ramazan ayının müjdecisi ve üç ayların başlangıcı olan Recep ayına ve mübarek Regaib Kandili'ne hep birlikte ulaşmış bulunuyoruz. Regaib, Miraç, Berat ve Kadir Geceleri gibi müstesna kandil gecelerinin yer aldığı üç aylar, milletimiz ve tüm İslam alemi için çok önemli ve faziletli zamanlardır.

Zamanın her anı değerlidir ve boşa harcanan zamanın telafisi mümkün değildir. Bu nedenle insan ömrünün her anı çok değerlidir. Ancak bazı zamanlar vardır ki onların kıymeti diğer zamanlardan daha fazladır. Regaib gecesinin içinde bulunduğu Recep ayı da bunlardan biridir. Halk dilinde 'üç aylar' olarak anılan rahmeti, bereketi ve mağfireti bol olan Peygamberimizin (s.a.s) 'Recep ayı Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır' buyurduğu manevi bir mevsime girişimizin habercisidir. 'Kandil' olarak adlandırdığımız bu geceler, gönül evlerimizi aydınlatan ışıklardır.

Regaib Kandili, Allah'ın insanlara lütuf ve inayetinin bol bol ihsan edildiği özel bir gecedir. Bu güzel günler ve geceler, insanlarımız arasında sevgi ve kardeşlik duygularının kök salıp gelişmesine vesile olmaktadır. Yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının öne çıktığı bu günleri iyi değerlendirerek, manevi ikliminden yararlanmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimin Regaib Kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını niyaz ediyorum.

 

 

Bu haber 653 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...