“Anayasadan önce seçim kanunun değişmesi lazım”

7 Nisan 2016 16:50

Anayasa değişikliğinin şuanda ülkenin birinci öncelikli konusu olmadığını belirten MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, “Şuanda ülkede yangın var, milli birlik ve beraberliğin sağlanması gerekmektedir. Ayrıca Anayasadan önce seçim kanunun değişmesi lazım. Gerçek gizli Anayasası budur ülkenin. Neden onu ağzınıza almıyorsunuz?” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Isparta Milletvekili Nuri Okutan, uzun süredir ülkenin gündeminde olan Anayasa değişikliğini değerlendirdi. Ülkenin içinde bulunduğu durumun ciddi olduğunu belirten Okutan, şuanda birinci önceliğin Anayasa değişikliği olmadığını söyledi.

Vatandaşların 1 Kasım seçimlerinde AK Parti hükümetine destek verdiklerini ve onları 317 milletvekiliyle meclise taşıdığını kaydeden Okutan, “7 Haziran programlarında Anayasa değişikliği vardı ve seçime öyle gittiler. Ama vatandaşımız 7 Haziran’da Anayasa değişikliğini onaylamadığını gösterdi. 1 Kasım’da Anayasa değişikliği lafını etmeden seçime gittiler. Biz memlekette istikrar sağlayacağız, ülkenin güvenliğini sağlayacağız, yaptığımız yanlışları düzelteceğiz dediler. Ne güvenlik sağlandı ne istikrar oldu ne de ekonomik bir canlanma söz konusu. İyi günler bizi beklemiyor” dedi.

Türkiye’nin bir kuşatılmışlığın içinde olduğunu ifade ede Okutan, şunları söyledi: “Kalpleri kara insanlar, kara düşüncelerini Türkiye üzerinde uygulamak düşüncesindeler. Bu dün de böyleydi. Ama hükümet bunu anlamadı. Biz bunu söylüyoruz, bize siz güvenlikten başka bir şey söylemez misiniz, terörden başka bir şey konuşmaz mısınız diyorlardı. Şimdi istediğin kadar elman, istediğin kadar buğdayın olsun.

Ne olacak şimdi bu memleketin hali? Şuanda yangına benzinle gitmiş olmayım diye daha temkinli konuşmaya çalışıyoruz. Ama memleketin hali çok ciddi. Bu ciddi halden sadece AK Parti çıkamaz. Bu durumdan milli birliğin sağlanmasıyla çıkılabilir. Bu mesele AK Parti’nin meselesi olmaktan çıkmıştır. Biz bunu böyle dedik, ama onlar ikiye böldüler, biz her şeye yeteriz dediler. Memleketin yönetiminde muhalefeti de olacak, iktidarı da olacak.

Geminin kaptanını halk, AK Parti hükümeti, Ahmet Davutoğlu olarak seçti. Bu iyi bir kaptan olduğu anlamına gelmez. İyi bir kaptan olmak için muhalefete bakmak lazım, sağa sola danışmak lazım. Gemiyi sakin bir şekilde limana ulaştırmak lazım. O bakımdan biz bu dönemde memleketimiz adına olumlu şeylere destek olacağız. Anayasa meselesinin bir tarihi mesele olduğuna inanıyoruz. Şimdiden isteniyorsa biz varız. Ama bence bu atmosferde Anayasa değişikliği ülkenin birinci konusu değildir. Şuanda ülkede yangın var, milli birlik ve beraberliğin sağlanması gerekmektedir. Bunu da Sayın Cumhurbaşkanının sağlaması gerekir. Türkiye çok ciddi bir dönemi yaşıyor. Hepimiz buraya kitlenmeliyiz. Ondan sonra Anayasa için çalışmalıyız. Anayasadan önce seçim kanunun değişmesi lazım. Gerçek gizli Anayasası budur ülkenin. Neden onu ağzınıza almıyorsunuz?”

 

Bu haber 681 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...