SDÜ’lü Öğrencilere Girişimcilik Semineri

7 Nisan 2016 16:52

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu (KAGİK) ve Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) koordinasyonunda Girişimcilik Semineri düzenlendi.

Teknik Bilimler MYO Çetin Büyükvanlı Amfisi’nde gerçekleşen seminerde, ITSO Basın Müşaviri Dilek Toros öğrencilerle buluştu. Seminerin açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Öğretim Görevlisi Muharrem Zafer Çağlar, ülkemiz gençliğinin girişimci ruha sahip yenilikçi ve yaratıcı olması gerektiğini vurgulayarak etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

İş hayatına dair bilgi ve tecrübelerini paylaşan ITSO Basın Müşaviri Dilek Toros da öğrencilere, hedefleri doğrultusunda ilerlemeleri gerektiğini söyleyerek “Başarıya ulaşmak için her zaman çalışmalı, kendinizi geliştirmeli ve hiçbir zaman vazgeçmemelisiniz.” mesajını verdi. İş hayatında karşılaşılan zorluklara da değinen Toros, bir kurumun dışarıya yansıması olan basın müşavirliği hakkında bilgi verdi.

KOSGEB desteğiyle düzenledikleri girişimcilik kursları hakkında bilgi veren ITSO Genel Sekreteri Nihal İspir Demirgil ise girişimcilerin başarma isteği güçlü, değişiklikleri benimseyebilen ve şartlara adapte olabilen kişiler olduğunu belirterek gençlere gerekli zaman ve çaba ile başarılı olabileceklerini söyledi. Demirgil konuşmasını, “İçinizdeki enerjiyi okuyarak, araştırarak, kendinizi geliştirerek, projeler çizerek ortaya çıkarın.” diyerek sonlandırdı. 

Bu haber 930 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...