“Başarı için arayış ve heyecan olması lazım”

7 Nisan 2016 16:53

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi  (MAKÜ) Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu’nun ’10.Yılımızda Kariyer Günleri’ kapsamında düzenlenen Yerel Yönetimlerde Yönetim Stratejisi konulu panele katıldı. Günaydın, burada gençlerle bilgi, deneyimlerini paylaştı ve belediyecilik üzerine yapılan çalışmaları anlattı.

MAKÜ Bucak Hikmet Tolunay MYO Konferans Salonu’nda gerçekleşen panele Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ile birlikte Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz katılırken, oturum başkanlığını ise Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu yaptı.

Yüzlerce üniversite öğrencisinin takip ettiği panelde konuşan Başkan Günaydın, bir şehrin büyümesinin ve geleceğe güvenle bakabilmesinin en büyük etkenlerinden birisinin o kentin altyapısından geçtiğini dile getirdi. Altyapısı olmayan bir şehrin üzerinin 24 ayar altın ile kaplanmasının hiçbir anlamının olmayacağını belirten Başkan Günaydın, gençlere ‘Arayış ve heyecanınızı hiçbir zaman yitirmeyin’ diyerek başarının yollarını ve deneyimlerini paylaştı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, akademisyen ve idarecilerin de takip ettiği panelde konuşan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, yaptığı çalışmaların her birisinin birbirini pekiştiren projeler olduğunu söyledi. Şehirlerde bugüne kadar altyapının çok önemsenmediğini anlatan Başkan Günaydın, “İlk yaptığım, şehirlerde önemsenmeyen bir konu olan altyapıdır. Bu şehirlerde pek önemsenmiyor. Kısa dönem bir belediye başkanlığı yapıldığında ‘harcamalarımı yerin altına saklarsak bizim belediye başkanlığımızın görüntüsü ve süksesi fak edilmez’ düşüncesiyle yerin altına para harcayan belediye başkanları seçimi kaybeder psikolojisi hemen hemen yurdumuzun her tarafını sarmıştır” dedi.

Altyapının yaygın bir şekilde tüm ülkeye yayılması gerektiğini vurgulayan Başkan Günaydın, altyapının ardından üst yapı çalışmalarına geçtiklerini, asfalt, otoparklar, ahşap ağaç oymacılığı, ağaçlandırma ve yeşillendirme, şehir süsleme sanatı gibi çalışmalara geçildiğini söyledi. Günaydın, bunun yanında Isparta’nın değerleri olan ponzadan bimsblok, taşından da taş işleme, parke ve bordür fabrikası kurarak üretimler yaptıklarını,  müze kurduklarını şehir ekonomisine kazanç sağladıklarını belirtti. Otogar projesi ve Gökkubbe projelerinden de bahseden Başkan Günaydın, “Cumartesi pazar günleri de çalışıyoruz. Arkadaşlar kalkınmamız için bizim çalışmamız gerekiyor. Başarının sırrı nedir derseniz önce ben arayış derim. Arayış ve heyecan olması lazım.

İstek, başarı ve vizyonun hiçbir zaman sonu yoktur. Belediye başkanlarının iki kelime üzerinde durması ve bu şekilde düşünmesi lazımdır. Bir arayış içerisinde olması lazım. Milletimizin özünü, kimliğini, varlığını, vatanın bütünlüğünü, ülkenin geleceğini her an düşünerek projeler üretmek ve ülkesine en iyi şekilde hediye etmektir. Hediye etmek nedir, maliyetleri en aşağıda ve kalitesini en üst seviyede neticeye vardıran işler yapması demektir.

Belediye başkanı ayrıca halkının dilini, düşüncesini, hissiyatına da sahip olması gerekiyor. Hiçbir beklemediğiniz bir anda bir vatandaşınız, öyle bir cümle söylüyor ki, o cümle sana birkaç mesafe aşacak projeler ortaya çıkartabiliyor. Demem o ki, vatandaşa kulak vermek gerekiyor. O açıdan toplumla iç içe yaşamanın da büyük bir faktör olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Panelin ardından Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Başkan Günaydın’a, 10.yıl hatırası olarak bir plaket takdim etti. 

Bu haber 704 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...