“Polislerimiz memleketin birliği ve bütünlüğü için yaptıkları başarılı mücadele ile Dünyaya örnek olmaktadırlar”

9 Nisan 2016 12:22

Emniyet Teşkilatının 171nci kuruluş yıldönümü münasebetiyle Polis Emekliler Sosyal Yardım Derneği Mehmet Gürses başkanlığında yönetim kurulu üyeleri Vali Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret ettiler.

Vali Özkan ziyarette yaptığı konuşmada “Emniyet, kötü faaliyetleri önleyen, vatandaşın canını ve malını koruyan bir teşkilat. Vatanın birliği bütünlüğü için görev yapan bir teşkilatın emeklisi olmaz. Bu hizmet aşkını hala taşıdığınızı müşahede ediyorum. Emekli olduktan sonra emniyet teşkilatıyla bağlarınızı koparmayıp sivil toplum kuruluşu olarak teşkilatınıza, ailelerine hizmet etmeniz oldukça önemli buluyor ve teşekkür ediyorum. Son zamanlarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da emniyet mensuplarımız canlarını feda ederek şehit düşüyorlar. Birlik ve beraberlik içerisinde bu terör olaylarının üstesinden gelecektir. Bu mücadelede şehit düşen polisimize, askerimize, korucularımıza ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

Emekli Polislerin ardından Vali Özkan, Isparta İl Emniyet Müdürü Halil Altan ve beraberindeki polisleri makamında kabul etti.

Polis Teşkilatı’nın 171nci kuruluş yıldönümü kutlayan Vali Özkan; “ Bu yıl Polis Haftası kutlamadan ziyade mesleki dayanışmanın ön plana çıktığı şehitlerinizin anıldığı bir hafta olarak değerlendirilecek. Bu hafta vesilesiyle tüm Emniyet Teşkilatı’nın gününü kutluyorum. Teşkilatımız tüm mensuplarıyla klasik kolluk faaliyetleri, önleyici faaliyetler ve hukuk dışına çıkmış mekanizmaların bertaraf edilmesi faaliyetlerinde nitelikli bir hizmet sunmaktadır. Polislerimiz aynı zamanda memleketin birliği ve bütünlüğü için yaptıkları başarılı mücadele ile dünyaya örnek olmaktadırlar. Bu başarılı mücadelelerden dolayı tüm teşkilat mensuplarını tebrik ediyorum. Özellikle son zamanlarda küresel terör ile küresel terörün yerli maşaları, bölücü, ötekileştirici terör örgütlerinin alçak saldırılarına maruz kalmaktayız. Terörün bertaraf edilmesi sırasında şehit olan tüm şehitlerimizi minnetle anıyorum. Gazilerimize sağlık sıhhat diliyorum. Terör baronlarını ve küresel düzeyde kullanılanları nefretle telin ediyorum. Memleketin birliği ve bütünlüğü söz konusu olduğunda Türk Milletinin her ferdi büyük bir hassasiyet ve refleks içindedir. Milletimizin hissiyatını kurumsal olarak temsil eden güvenlik birimlerimizin arkasında dualar vardır. Terörle mücadelede en büyük fedakârlığı yapan Polis Teşkilatımız ve Silahlı Kuvvetlerimize başarılar diliyorum. Emniyet Teşkilatımız ülkemizin güzide kurumudur ve vatandaşlarımızın olağan hayatının devam etmesi için olmazsa olmaz kurumlarımızdan. Toplumda bir düzen olmadıktan sonra herhangi bir hizmetin alınması mümkün değildir. Güvenlik hizmetinin olmaması toplumun rahat yaşaması, geleceğe güvenle bakmasını da imkânsız hale getirir. Bu yönüyle polis teşkilatımızın hizmetleri çok nitelikli bir hal aldı. Hem insan kaynakları bakımından, hem teknolojik alt yapısıyla hem de kullanmış olduğu yöntemler itibariyle kurumsal olarak büyük bir gelişme sağlamıştır. Bu da geleceğe güvenle bakmamızı sağlıyor. Hukuk sistemimizin inşası, tesisi ve tahakkuku konusunda da önemli aktörlerin başında gelen emniyet teşkilatı bu konuda vatandaşlarımızla temas halinde olan biri kurum. Dolayısıyla Türk Polis Teşkilatı hukuka inanmış bir teşkilattır. Emniyet teşkilatı kendi içerisinde de hukuk sisteminin dışında kayıt dışı herhangi bir yönlendirmeyi hiçbir zaman kaldırmadı kaldırmayacaktır da. Bu yönde aldığı tedbirler tüm kurumlara örnek olacak niteliktedir. Bu yönüyle teşkilatımızı tebrik ediyorum. Milletimizin teveccühünü kazanmış olan bir teşkilatın mensubu olmak büyük bir ayrıcalık. Emniyet Teşkilatı’nın gelecekte de büyük bir misyon üstleneceğine inanıyorum ”dedi.

Görüşmede Isparta Emniyet Müdürü Halil Altan ise “ Her gün yeni bir heyecanla göreve başlıyoruz. İlimizin TUİK yanaşabilir iller endeksinde birinci sırada olması bizim azmimizi daha da arttırdı. Güller diyarı Isparta’da görev yapan emniyet mensuplarımız, doğu ve güneydoğu Anadolu da görev almaya hazırdır.” dedi.

 

 

Bu haber 576 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...