Organik Tarıma Düşük Faizli Kredi Tebliği Yayınlandı

11 Nisan 2016 15:39

2016 yılında organik tarım yapanlara düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılmasına ilişkin tebliği yayınlandı.

Konu ile ilgili olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle: “Üreticilerin tarımsal üretime yönelik finansman ihtiyaçlarının uygun koşullarda karşılanması amacıyla,  T.C. Ziraat Bankası A.Ş. (Banka) ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin (TKK) kredi kullandırımına ilişkin, 16.12.2015 tarih ve 29564 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulunun 2015/8299 sayılı kararının uygulanmasına dair “T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliği (Tebliğ No: 2016/8)”  09.03.2016 tarih ve 29648 sayılı Resmi Gazetede yürürlüğe girmiştir.

Bu tebliğ kapsamında Organik Tarım faaliyetinde (Bitkisel ve Hayvansal Üretim)  bulunan üreticilere 2015/8299 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kulandırılmaktadır. Ayrıca önceki yıllarda da bu krediden faydalananlardan Banka tarafından bilgi güncellemelerini yaptırmaları istenmektedir.

Düşük faizli kredi kullanmak isteyen organik tarım yapan gerçek ve tüzel kişilerin; kredi talepleri ile ilgili Bakanlığımızın Talimatları gereği 2016 Yılı Organik Tarım Bilgi Sisteminde kayıtlarının bulunması gerekmektedir.

Gerekli diğer dokümanlar (bankaya verilmek üzere) ilgili müteşebbislerin talebi doğrultusunda İl Müdürlüğümüz Organik Tarım Birimi tarafından tanzim edilecektir.

Organik tarım metodu ile üretim yapan tüm gerçek ve tüzel kişilere duyurulur”.

 

 

Bu haber 651 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...