Hasan Balaman son yolculuğuna uğurlandı

11 Nisan 2016 15:55

Isparta'da Pazar günü saat 17:00 sıralarında Isparta – Eğirdir karayolunda meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren Isparta eski Belediye Başkanı Hasan Balaman son yolculuğuna uğurlandı.

İlk olarak Balaman için Ulu Camii de öğlen namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Namaza Vali Vahdettin Özkan, AK Parti Isparta Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat başta olmak üzere Balaman'ın yakınları ve sevenleri katıldı.

Cenaze camiye getirildiğinde namaz vaktine kadar oğulları tabut başında bekledi.

Burada kılınan cenaze namazının ardından Balaman'ın cenazesi defnedilmek üzere memleketi Sütçüler İlçesi'ne uğurlandı. 

Merhum’a Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

BİR DÖNEME DAMGASINI VURDU

Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman  İlkokul, ortaokul ve liseyi Sütçüler'de tamamladı. 1987 Yılında Selçuk Üniversitesi Konya Meslek Yüksek Okulu İktisadi ve İdari Programlar Muhasebe bölümünden, 1993 yılında da Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Vatani görevini 1995 yılında kısa dönem er olarak Çorlu 5.Kolordu'da tamamlayan Hasan Balaman, bir süre Albayraklar şirketinde muhasebecilik yaptı. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde ikamet ettiği İstanbul'dan Isparta'ya gelerek Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Isparta Belediye Başkanı seçildi. Evli ve 3 çocuk babası olan Balaman 2004 yılında başladığı Isparta Belediye Başkanlığı görevini 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ı Yusuf Ziya Günaydın'a devretti.

 

Bu haber 774 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...