Eğirdir MAREM Çankırı’lı Çiftçilere Ilıman İklim Meyve Yetiştiriciliği Eğitimi Verdi

13 Nisan 2016 18:22

Çankırı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında, üreticilerin ve teknik personelin bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü (MAREM) tarafından Çankırı Merkez ve Eldivan İlçesinde "elma, ceviz ve kiraz yetiştiriciliği" konularında eğitim çalışması yapıldı. Eğitim teorik ve uygulamalı olarak Enstitü konu uzmanlarından Dr. Ersin ATAY, Dr. Yılmaz SESLİ ve Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet AKSU tarafından verildi.
Eğitimin ilk gününde İl Müdürlüğü toplantı salonunda İl ve İlçe Müdürlüğünde teknik personellerle meyvecilik yapan İl ve İlçelerimizdeki çiftçiler, sivil toplum kuruluşları ve meyveciliğe ilgi duyanlara eğitim verildi. İkinci gün ise Eldivan ilçesi Halk Eğitim toplantı salonunda ki eğitimden sonra arazi de budama, gübreleme, sulama konularında uygulamalı eğitim çalışması yapıldı.
Eğitim toplantılarının açılışında bir konuşma yapan Çankırı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman ÇAKIR, İlin tarımının gelişmesi için eğitim faaliyetlerine önem verdiklerini, bu amaçla konu uzmanlarını İl müdürlüğüne davet ederek gerek teknik elemanların gerekse çiftçilerin yararlanmasını sağladıklarını ifade etti. ÇAKIR, ayrıca bu eğitimlerin oldukça faydalı geçtiğini belirterek başta MAREM Müdürü İsa EREN olmak üzere eğitime gelen Dr Ersin ATAY, Dr. Yılmaz SESLİ ve Zir. Yük. Müh. Mehmet AKSU'ya teşekkür etti.

 

 

Bu haber 658 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...