BAKA’ya İhracat Özel Ödülü

13 Nisan 2016 18:24

Isparta’nın sanayi kuruluşlarının da üyesi olduğu Batı Akdeniz İhracatçıları Birliği, 2015 yılı ödüllerini açıkladı.

Isparta- Antalya ve Burdur’un mali finansman kaynağı Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 2015 Yılı İhracat Özel Ödülü’ne layık görüldü.
2010 yılından bu yana iş dünyasına finansman desteği sağlayan BAKA, ortalama 500 firmayı Avrupa’ya açmıştı.
İHRACAT YILDIZLARINA TEŞVİK MÜJDESİ
Antalya’da ‘İhracatın Yıldızları’ ödüllendirildi. Bakan Bülent Tüfenkci, yeni ihracat teşvik paketini müjdeledi ve ‘Yeni teşvik paketleriyle yeni pazarları fethedeceksiniz’ diye konuştu
Antalya, Isparta ve Burdur illerini içine alan Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) üyeleri arasında 2015 yılında en çok ihracat yapan firmalar ödüllendirildi. Rixos Downtown Hotel'de gerçekleşen 'İhracatın Yıldızları 2015' töreni Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin katılımı ile gerçekleşti. Törene Antalya Valisi Muammer Türker, Burdur Valisi Hasan Kürkçü, Antalya Milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç, Hüseyin Samani, Mustafa Akaydın, Ahmet Selim Yurdakul, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Antalya, Burdur, Isparta illerinin protokol mensupları ile Batı Akdeniz Bölgesi'nin sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve ihracatçılar katıldı.
YENİ PAZARLAR
2015 yılının Batı Akdeniz Bölgesi için zor bir yıl olduğunu ifade eden Bülent Tüfenkci, hükümetin çıkardığı teşvik ve destek paketleriyle yükün bir kısmını üretici ve ihracatçının omzundan aldığını ifade etti. Tüfenkci, ihracatçıların yeni pazarlara açılması için Ekonomi Bakanlığı ile birlikte çalıştıkları yeni bir ihracat teşvik paketinin yakında açıklanacağını müjdeledi ve bu paketin ihracatçı ve üreticilerin nefes almasını da sağlayacağını söyledi. Tüfenkci, "Nerede ne zaman sıkışırsanız, bizler sizlerin yanında durmak ve önünüzü açmak için varız" şeklinde konuştu. İhracatta dünyada yaşanan gelişmelerden dolayı düşüş olduğunu ancak son gelişmelerin umut verdiğini belirten Bakan Tüfekci, "Mart ve Şubat ayı verileri bizleri umutlandırdı, sizleri de umutlandırsın. Bilin ki yeni teşvik paketleriyle sizler yeni pazarları fethedeceksiniz" dedi. BAİB Başkanı Mustafa Satıcı ise komşu ülkelerde yaşanan sıkıntıların ihracatı olumsuz etkilediğini söyledi. İhracattaki düşüşe karşın Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yapılan ihracattaki istikrarın umut verdiğinin altını çizen Satıcı, "AB'ye yaptığımız ihracatın istikrarlı şekilde devam etmesi bizler için teselli kaynağı oldu. Yaptığımız yoğun çabalar sonucu bir destek paketi oluşturuldu. Hükümetimize şükranlarımızı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Bu haber 758 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...