Bu acıya yürek dayanmaz..

13 Nisan 2016 18:29

Eğirdir Dağ Komando Okulunda görev yapan Jandarma Uzman Çavuş Cihangir Can, geçici görevle gittiği Şırnak Uludere'de terör örgütüyle çıkan çatışmada şehit oldu.

Şehidin Eğirdir'deki evine ise ateş düştü. Eğirdir Gülpembe Anaokulunda öğretmen olarak görev yapan şehidin eşine ise ilk haberi verildi. Isparta Valisi Vahdettin Özkan ile eşi Dr. Ruhan Özkan ile birlikte şehidin eşine taziye için Eğirdir'e gitti.
İŞTE GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NIN AÇIKLAMASI
Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ta devam eden operasyonlar sırasında bir askerin şehit olduğunu açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "12 Nisan 2016 Salı günü Şırnak il merkezinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu biri ağır olmak üzere, dört kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen durumu ağır olan silah arkadaşımız kurtarılamayarak şehit olmuştur" ifadesi kullanıldı.
Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" denildi.
ANNESİ ASKERLERİ GÖRÜNCE…
Şırnak'ta PKK'lı teröristlerce şehit edilen Ulaştırma Uzman Çavuş 27 yaşındaki Cihangir Can'ın Mersin'deki baba evine ateş düştü. Balkonda otururken askerleri görünce oğlunun şehit olduğunu anlayan anne Ümmü Can, "Yavrum" diye feryat etti.
Merkez Toroslar İlçesi'ndeki baba ocağına acı haber, Kaymakam Kaya Çıtak ve Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer tarafından sağlık ekiplerinin eşliğinde verildi. 10 yıl önce eşi Mehmet Can'ı kaybeden ve oğlu Necdet Can ile yaşayan Ümmü Can, balkonda otururken askeri araçların evin önünde durmasıyla acı haber geldiğini düşünerek "Yavrum" diye haykırdı. "Benim kuzuma ne oldu" diyerek ağlamaya başlayan acılı anne sinir krizleri geçirince askeri yetkililer tarafından eve alınarak sağlık ekipleri müdahalede bulundu.
Askeri yetkililer şehidin evine Türk Bayrağı astı. Acı haberin ulaşması ile birlikte komşularının taziyeye geldiği şehit evinden uzun süre ağıt sesleri yükseldi.
EĞİRDİR'DEN MERSİN'E GÖTÜRÜLDÜ
Öte yandan şehidin Eğirdir'de yaşayan eşine acı haberin verilmesinin ardından cenazenin defnedileceği Mersin'e götürüldü. 6 ay önce dünya evine girdiği öğrenilen Uzman Çavuş’un eşinin de 6 aylık hamile olduğu belirtildi.

 

Bu haber 716 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...