Eğirdir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı İki Oturumla Tamamlandı

14 Nisan 2016 14:45

Eğirdir Belediye Meclisi’nin Nisan ayına ait Meclis toplantısı 05 Nisan 2016 Salı günü ve 12 Nisan 2016 Salı günü iki oturum halinde Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilerek tamamlandı.

Hemşehrilerimizin yoğun ilgi gösterdiği Meclis Toplantısı’na, Belediye Başkanı Ömer Şengöl başkanlığında Demokrat Parti Belediye Meclis Üyeleri; Selahattin Tamgül, Hasan Bilal Taran, Mehmet Cengiz Kılınç; Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri, Mustafa Erhan Savran, Mehmet Eray Uslu, Ahmet Hamdi Takır, Müslahattin Yaman, Ahmet Bulucu; MHP Belediye Meclisi Üyeleri, Şükrü Savaş, Ramazan Kurt ve Mustafa Günay yanısıra Mali Hizmetler Müdürü Hidayet Kaytanloğlu, Yazı İşleri Müdür Vekili Ümit Metin ile Fen İşleri Müdür Vekili Gülay Uysal katıldı.
Yoklama ve saygı duruşunun ardından gündemin 2. Maddesinde yer alan 5393 sayılı Belediye Kanunun 19. Maddesi gereğince 1 yıl süre ile görev yapmak üzere Meclis 1'inci ve 2'inci başkan Vekili seçimi kapalı zarf oylama sistemi ile yapıldı. Yapılan oylama sonucunda; Meclis 1'inci Başkan Vekili Mustafa Günay olurken, 2'inci başkan vekili ise Mehmet Cengiz Kılıç seçildi.
Gündemin 3. Maddesinde yer alan 5393 sayılı Belediye Kanunun 19. Maddesi gereğince 1 yıl süre ile görev yapmak üzere İki katip asil ve yedek üye seçimi kapalı zarf usulü yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Asil üyeliklere Hasan Bilal Taran, Ramazan Kurt yedek üyeliklere ise M. Erhan Savran ve Muslahattin Yaman seçildi.
Gündemin 4. Maddesinde yer alan 5393 sayılı Belediye Kanunun 33. Maddesi gereğince 1 yıl süre ile görev yapmak üzere gizli oylama ile Belediye Encümenine 2 üye seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Mehmet Cengiz Kılınç, Şükrü Savaş seçildi.
Gündemin 5. Maddesinde yer alan 5393 sayılı Belediye Kanunun 24. Maddesi gereğince 1 yıl süre ile görev yapmak üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna 3 üye seçimi gerçekleştirildi. Yapılan oylama sonucunda Hasan Bilal Taran, Ahmet Takır, Mustafa Günay seçildi.
Gündemin 6. Maddesinde yer alan 5393 sayılı Belediye Kanunun 24. Maddesi gereğince 1 yıl süre ile görev yapmak üzere Tarife Komisyonuna 3 üye seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda; Selahattin Tamgül, Ramazan Kurt, Ahmet Hamdi Takır seçildi.
Gündemin 7. Maddesinde yer alan 5393 sayılı Belediye Kanunun 24. Maddesi gereğince 1 yıl süre ile görev yapmak üzere İmar ve Bayındırlık komisyonuna 3 adet üye seçimi yapıldı. Yapılan Oylama sonucunda; Eray Uslu, Şükrü Savaş, Selahaatin Tamgül seçildi.
Gündemin 8. Maddesinde yer alan 5393 sayılı Belediye Kanunun 24. Maddesi gereğince 1 yıl süre ile görev yapmak üzere Çeşitli işler komisyonuna 3 üye seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda; Mustafa Günay, Erhan Savran, Mehmet Cengiz Kılınç seçildi.
Gündemin 9. Maddesinde yer alan İlçemiz Göktaş mahallesinde bulunan 5 adet sokağa isim konusu verilmesi görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda belirtilen mahalledeki sokaklara sırasıyla Fatma Pınarı Sokak, Sahil yolu Sokak, Meydan Sokak, Yanık Evler Sokak ve Liman Sokak isimlerinin konulmasına oy birliği ile karar verildi.
Gündemin 10. Maddesinde yer alan 04.08.1989 tarih 673 numaralı encümen kararı ile Mustafa Armağan'a satılan 6 pafta 408 ada 4 parsel numaralı taşınmazın tapu devrinin yapılması konusu görüşülerek, Tapu devrinin yapılmasına oy birliği ile karar verildi.ç
Gündemin 11. Maddesinde yer alan 2015 yılı Faaliyet Raporları okunarak oy çokluğu ile kabul edildi.
Gündemin 12. Maddesinde yer alan 2015 yılı denetim Komisyonu raporu okunarak meclisin bilgisine sunuldu.
Gündemin 13. Maddesinde yer alan Meclise havale edilen altı evrak ilgili komisyonlara havale edilerek, İkinci oturum olan 12 Nisan 2016 Salı günü görüşülerek, oy birliği ve oy çokluğu ile kabul edilerek toplantı sona erdi.
Meclis toplantısı sonrasında vatandaşların sorularını yanıtlayan Başkan Şengöl, Eğirdir Belediyesi herkese açık, herkes gelsin istediğini sorsun, hizmet noktasında belediyemizin gücü yettiğince, bizim gücümüz yetiğince çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Bu haber 693 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...