Hedef göçü önlemek

16 Nisan 2016 10:30

18- 40 yaş arası kişilere yönelik Genç Çiftçi Projesi ödemeleri için son müracaat tarihi 12 Mayıs olarak açıklandı. Projesi onaylanan kişilere 30 Bin TL hibe kaynak aktarılacak. Hedef: Kırsaldan kente göçü önlemek. Alternatif Gelir kaynakları sağlamak. Proje kapsamında Itrî/ Tıbbi ve Aromatik Bitki yetiştiriciliği de var. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi" bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Şarkîkaraağaç Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cenk Şölen, genç çiftçilerin desteklenmesi için düzenlenen toplantının yoğun ilgi görmesinden memnun olduklarını belirtti.
Projeden genç çiftçilerin nasıl yararlanacaklarını anlatan Şölen, genç çiftçilerin 30 Bin TL’ye kadar desteklenmesi modelinde yaş sınırının 18 ile 40 yaşları arasında olma şartı olduğunu söyledi.
Şölen, nüfusu 20 Bin ve altı kırsal yerlerde yerleşim şartı bulunmadığını, merkez ilçe dışındaki bütün köy ve ilçelerin bu uygulamaya dâhil olduğunu kaydetti.
Öncelikle internet ortamından ön müracaatların alınacağını belirten Şölen şöyle dedi:
Müracaatlar 12 Mayıs’ta sona erecek. Daha sonra proje değerlendirmeleri yapılarak, puanlama uygulanacak ve buna göre ödenekler çıkartılacak.
Isparta'nın desteklerden daha fazla yararlanmasını arzu ettiklerini de belirten Şölen, "İnşallah ilimiz bu ödeneklerden kat ve kat yararlanır. Sonrasında sözleşme imzalanacak.
Bununla ilgili detaylı bilgileri sizlere vereceğiz. Belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde projesi kabul edilen genç çiftçilere ön ödeme yapılabilecek." dedi.
Genç çiftçilerin bu program kapsamında verilen hibeden sadece bir kez yararlanabileceklerini ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şölen, aynı proje konusunda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının diğer hibe programlarından yararlananların bu programdan faydalanamayacaklarına dikkati çekti.
İl Müdürü Şölen, "Bu uygulamayla tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amaçlanıyor" diye konuştu.

 

Bu haber 673 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...