Katarakt çocuklarda bile görülebiliyor!

18 Nisan 2016 16:10

Özel Atanur Göz Hastanesi kurucu Op.Dr.Atilla Kuşçu ile Tamer Arıkan, daha çok yaşlı hastalığı olarak bilinen kataraktın yeni doğan bebeklerde dahi görülme olasılığının bulunduğunu açıkladılar

Kanal 32 ekranlarının en çok izlenen televizyon programı Basın Kulübü, göz hastalıkları ve tedavisinde marka olmuş iki doktoru konuk etti. Özel Atanur Hastanesi kurucuları Op.Dr.Alpeş Kuşçu ile Tamer Arıkan’ın katıldığı canlı yayında katarakt hastalı, tedavisi ve cerrahi uygulama yöntemleri konuşuldu.
Toplumda daha çok yaşlı kesimin hastalı olarak bilinen kataraktın yeni doğan bebeklerde dahi görülebileceğini söyleyen Op.Dr.Kuşçu, “Evet yanlış duymadınız. Katarakt çocuklarda dahi görülebilir. Anne karnında başlayabilir. Onun için yeni doğan bebeklerinizi mutlaka bir göz doktoruna götürün. Çünkü çocuk gözünün kaydığını, bozulduğunu bilemez. Bütün insanları kendisini gibi görüyor zanneder. Aileler bunu ihmal etmesin” diye konuştu.
Katarakt ameliatının artık eskisi kadar zor olmadığını belirten Op.Dr.Tamer Arıkan ise artık yeni teknolojiyle kataraktın çok daha kolay ameliyat edilebildiğini söyledi. Isparta’nın bu konuda çok şanslı olduğuna dikkat çeken Arıkan, “Bu bölgede 2000’li yıllarda FAKO yöntemini ilk başlatan doktorlar biziz. O zaman Devlet Hastanesinde görev yapmaktaydık. Bugün dünya bu yöntemi kullanıyor. Çünkü daha küçük kesi ile daha iyi sonuç alınabiliyor” açıklamasında bulundu.
EN ÇOK SÜRÜCÜLER ETKİLENİYOR
Kataraktın daha çok araç sürücülerini olumsuz etkilediğini ifade eden Op.Dr.Atilla Kuşçu, “Çünkü katarakt sürüş güvenliğini bozuyor. Göz hastalıkları hafife alınmaz, şakaya gelmez. Gözünüzle ilgili bir sorun olduğunu fark ettiğiniz an mutlaka doktora görünün” diye konuştu.
DİKKAT EDİLMEZSE DURUM CİDDİ
Kataraktın dikkat edilmemesi halinde körlüğe kadar giden ciddi sonuçlar çıkarabileceğini de söyleyen doktorlar, “Hekim tecrübesi, kullanılan malzemelerin kişiye özel olarak ve tek seferlik kullanılması, tedavinin yapıldığı hastanenin teknolojik alt yapısının yeterliliği, ameliyatın gerçekleştiği ameliyathanenin sterilizasyon zincirine uygun olması. Bunların olmaması durumunda yapılacak cerrahi operasyonun hastaları görme kaybına kadar uzunabilen bir yolculuğa çıkaracağı unutulmamalıdır. Özel Atanur Göz Hastanesinde yukarıda saydığımız her şey en iyisi en yenisi ile mevcuttur” dediler.

 

Bu haber 687 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...