Belediye Hayvan Barınağını ihale etti

20 Nisan 2016 17:58

Isparta Belediyesi, Orman Bakanlığı'ndan tahsis edilen 23 bin m2'lik alan içerisinde planladığı Hayvan Barınağı'nı 1.6 milyon TL'ye ihale etti.

Projenin içerisinde sokak hayvanlarına acil durumlarda müdahale edilebilecek klinik ile ameliyathane de bulunuyor.
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın 2015 seçimlerindeki vaatlerinden birisi olan Hayvan Barınağı için yatırım çalışmalarına başlanıyor. Isparta Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan tahsis edilen şehir çöplüğü yolundaki 23 bin m2'lik orman alanı üzerinde planladığı Hayvan Barınağı için gereken ihale sürecini tamamladı. İçerisinde rekreasyon alanları, hayvan barınakları ile vatandaşların doğan ortamında dinlenebileceği proje, 1.6 milyon TL bedelle İstanbul merkezli Politeknik adlı firmaya ihale edildi.
Isparta Belediyesi Hayvan Barınağı Projesi kapsamında sokak hayvanlarına acil ya da diğer durumlarda müdahale edilebilecek kilinik ile ameliyathane de bulunuyor. Caddede trafik kazası sonucu yaralanmış, ayağı kırılmış sokak hayvanları bu merkezdeki ameliyathane sayesinde tedavi edilebilecek. Merkezin en önemli özelliği ise kısırlaştırma. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılarak yeniden yaşama salınma işlemi burada gerçekleştirilecek. Belediye Hayvan Barınağı'nda halkın dinlenmesi ve gezmesi için düzenlemeler de yapılacak. Proje kapsamında bir de kafeterya inşa edilecek. Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin yılsonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Bu haber 705 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...