Türkiye Kamu-Sen 1 Mayıs’ı Kutlamayacak

20 Nisan 2016 17:59

Türkiye Kamu Sen Isparta İl Temsilcisi Ali Balaban, bu yıl 1 Mayıs’ı kutlamayacaklarını belirterek, “Son günlerde sık sık şehitlerimiz geliyor. Bu bizim yüreğimizi kanatıyor. Bir bölgemizde adeta savaş var. Ocaklara ateş düşüyor. 1 Mayıs’ı bu ortamda bayram havasında kutlama imkanı kalmadı” dedi.

Türkiye Kamu Sen 1 Mayıs kutlamalarına katılmama kararı aldı. Konuyla ilgili açıklamayı Kamu Sen Isparta İl Temsilcisi Ali Balaban yaptı. Balaban, Türkiye’nin şuanda içinde bulunduğu ortamdan dolayı böyle bir karar aldıklarını dile getirdi. Balaban, şunları söyledi: “Türkiye Kamu Sen, bu yıl 1 Mayıs’ı kutlamıyor. Son günlerde sık sık şehitlerimiz geliyor. Bu bizim yüreğimizi kanatıyor. Bir bölgemizde adeta savaş var. Ocaklara ateş düşüyor. Anaların gözyaşları akmayacak dediler ama anaların gözyaşları sel oldu. Babalar, kardeşler, eşler perişan. Böyle bir ortamda 1 Mayıs’ı bayram havasında kutlama imkanı kalmadı. Bu bize keyif vermez. Biz farklıyız. Manevra yapmayız. Doğru ne ise onu yaparız. O yüzden 1 Mayıs’ı kutlamama kararı aldık.
TÜRKİYE NORMALE DÖNERSE İLERİKİ YILLARDA DAHA BÜYÜK HEYECANLA KUTLARIZ
1 Mayıs’ı bu ortamda bayram gibi kutlamayı doğru bulmuyoruz. Çalışma hayatının problemlerini her fırsatta dile getiriyoruz ama bizden daha fazla dile getiren muhataplarının yüzüne söyleyebilen bir sendika kaldığını düşünmüyoruz. Dolayısıyla 1Mayıs’ı bu sene kutlamayacağız ama kanaat ve düşüncelerimizi her platformda net bir şekilde anlatmaya devam edeceğiz. Bu kararı Türkiye Kamu Sen genel merkezi, yönetim kurulu ittifakla almıştır. Böyle bir ortamda şehitlerimizin acısını yüreğimizde hissetmemiz gerektiğini arkadaşlarımız ifade ettiler. Bu yüzden kutlama yapmayacağız. Ama önümüzdeki yıllarda eğer Türkiye normal şartlara dönerse daha büyük heyecanla 1 Mayıs’ı alanlarda kutlarız.

 

Bu haber 702 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...