“Kararlı olunursa 6 ayda bu iş biter”

21 Nisan 2016 16:17

Terörle mücadelede ülkenin milli bütünlüğünü ilgilendiren konularda parti ayrımının olmaması gerektiğini belirten MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Kararlı ve gerçekten inanarak bu işin üzerine gidilirse önümüzdeki 6 ay içerisinde bir tek PKK’lının bu ülke sınırları içerisinde ayakta kalmayacağını düşünüyorum” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İl Başkanı İsa Yalçın, terör konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Terörle mücadelede, ülkenin bütünlüğünü ilgilendiren konularda parti ayrımı olmaması gerektiğine işaret eden Yalçın, güvenlik güçlerimizi şehit eden olayların önüne geçmek için sert tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.
Hükümetin aldığı samimi ve doğru kararları herkesin destekleyeceğini ifade eden Yalçın, şunları söyledi: “Terör örgütü mensuplarının vatandaşlarımızı tehdit ederek, vatandaşlarımızı kalkan olarak kullanarak askerlerimizin şehit edilmesine yol açacak olayların önlenmesi için çok sert tedbirlerin alınmasından yanayız. Artık bu işin durdurulması gerekir. Bir zamanlar biz bu işi konuşurken maalesef Türkiye, teröre 400 milyar dolar harcadı. Doğu ve Güney Anadolu Bölgesi’nde fabrikalar açılsaydı terör biterdi demiştim. Sayın genel başkanımız da terörün bitmesi için Kandil’e Türk Bayrağının dikilmesi gerektiğini söylemişti.
Bugün maalesef geldiğimiz noktada Kandil’e Türk Bayrağı dikilmeden, bu teröristlerin tamamen etkisiz hale getirilmeden Türkiye’nin bu beladan kurtulması mümkün değildir. Kararlı bir şekilde olayın üstüne gidilirse bu mümkün olan bir şeydir. Bizim askerimiz, polisimiz bunu başarırlar.
Kararlı ve gerçekten inanarak bu işin üzerine gidilirse önümüzdeki 6 ay içerisinde bir tek PKK’lının bu ülke sınırları içerisinde ayakta kalmayacağını düşünüyorum. Meclis anlamında bunların uzantısı ve hukuksal anlamda teröre duvar oluşturanların da bertaraf edilmesi gerekir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde teröristlerle görüşen, teröristler gibi düşünen ve bizim şehitlerimize bir başsağlığı bile dileyemeyen, terörü lanetleyemeyen teröristlerin o meclis çatısı altında olmasını istemiyoruz.”

 

Bu haber 648 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...