Ziraat Odası civciv kayıtlarına başladı

21 Nisan 2016 16:22

Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Etlik ve Yumurtalık Civcivler ile Yumurtalık Tavuk ve Hindi kayıtlarına başladıklarını belirterek, “Siparişler üzerine söz konusu civcivleri Isparta’ya getirterek üyelerimize takdim edeceğiz” dedi.

Yaptıkları kayıtlar ve devamında yapacakları dağıtımlar sayesinde Isparta’da kümes hayvancılığının gelişeceğine inandığını ifade eden Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Oda olarak bu yıl ilk defa Etlik ve Yumurtalık Civcivler ile Yumurtalık Tavuk ve Hindi çeşitleri ile birlikte sipariş üzerine yazılmalar başlamıştır.
“ISPARTA’DA KÜMES HAYVANCILIĞINI
GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ”
Üyelerimizden gelen kayıt miktarına göre, Isparta’ya Etlik ve Yumurtalık Civcivler ile Yumurtalık Tavuk ve Hindi getirerek kayıt yaptıran üyelerimize takdim edeceğiz. Eğer bu yıl söz konusu kayıtlara beklenen ilgi olursa bu uygulamayı her yıl yaparak civciv dağıtımında sayıyı biraz daha artıracağız. Kümes hayvancılığının gelişmesi için çalışmalarımız devam ediyor. İnşaallah, Isparta’yı kümes hayvancılığı konusunda söz sahibi iller arasına sokacağız.
“ÜRETİCİLERİMİZİN DAHA KALİTELİ
CİVCİV YETİŞTİRMELERİNİ SAĞLAYACAĞIZ”
Bundan sonraki yıllarda yapmayı planladığımız bu çalışmaların içerisinde köylülerimize, küçük üreticilerimize etlik tavuk civcivi, yumurtalık civciv, hindi palazı dağıtacağız. Amacımız; küçük üreticilerimizin pazara gidip ne olduğu belli olmayan cinsteki civcivleri alıp yetiştirmemesi için böyle bir çalışma yapıyoruz. Isparta’da tarım ve hayvancılığı gelişmesi adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
12 BİN ÜYE VAR
Ziraat Odası olarak 11 bin 600 çiftçiye hitap ettiklerini ifade eden Selçuk; “Odamız 1963 yılında ilk kurulan ziraat odaları içinde yer alıyor. Yaklaşık 50 yıllık mazimizde çiftçilerimizin daha güçlü olması, daha bilinçli üretim yapması için çalışmalar yaptık” dedi.

Bu haber 1093 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...