Şölen, Genç Çiftçilere Hibe projesini anlattı

21 Nisan 2016 16:23

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bakanlık tarafından genç çiftçilerin projelerine sağlanacak olan hibe desteği ile ilgili bilgiler vermek için Kanal32 televizyonun da “Tarım Aktüel” programına katıldı. 

Fevzi Özdemir’in hazırlayıp sunduğu “Tarım Aktüel” programına konuk olan İl Müdürü Cenk Şölen genç çiftçi projelerine hibe desteği sağlanması projesi hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.
İl Müdürü Şölen; “Isparta Türkiye’nin en nadide tarım şehirlerinden biri olması ve tarımsal potansiyeli nedeniyle, genç çiftçi projelerine hibe desteği sağlanması kararının Isparta için önemli bir şans olarak görüyoruz. Bu bakımdan genç çiftçilerimizi bu önemli destekten yararlanmaya çağırıyoruz. Genç çiftçilerimiz bu destekten yararlanmak için, herhangi bir proje hazırlamadan yani hiçbir masraf yapmalarına gerek kalmadan internet üzerinden Bakanlığımız tarafından hazırlanan https://gencciftci.tarim.gov.tr/Account/Login programından başvurularını yapacak, yaptıkları başvuruların yazıcıdan çıktısını alacaklar ve istenen diğer belgelerle birlikte İl veya İlçe Müdürlüklerimize başvuracaklardır. Bundan sonraki aşamadan sonra yapılan başvuruların adil bir şekilde değerlendirmeleri yapılacaktır. Değerlendirmeler de çeşitli kriterlere göre puanlamalar yapılacak, bu puanlamada kadın çiftçilere, şehit yakınlarına ve engellilere avantajlar sağlanacaktır.
Ülkemizin çok önemli sorunu olan kırsal göçünü önlemeye yönelik çok yerinde bir uygulama olan bu projeye 18 - 40 yaş arası olan tüm genç çiftçilerimiz başvurabilecek böylece istihdama katkı sağlanarak ülke dolayısıyla da ilimiz ekonomisine önemli etkisi olacaktır. Genç çiftçilerimiz yapmış olduğumuz tanıtım toplantılarına çok yoğun bir ilgi göstermişlerdir. İnancımız o ki Isparta’ lı genç çiftçilerimiz bu hibe desteklerinden en iyi şekilde yararlanacaklardır. İl Müdürlüğü olarak bunun için her zaman olduğu gibi bu sonra da çiftçilerimizin kalkınması için bu gibi desteklerden yararlanması için hep yanlarında olacağız” dedi.
Projeyle ilgili olarak ayrıntılı bilgilere Bakanlığımızın http://www.tarim.gov.tr ve İl Müdürlüğümüzün http://isparta.tarim.gov.tr internet sitelerinden ulaşılabilir.
NOT: "Tarım Aktüel" programı, 22 Nisan 2016 Cuma günü saat 19:00'da Kanal32 televizyonunda yayınlanacaktır.

 

Bu haber 755 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...