“Hedefim Cumhuriyet Alanı altına da yeraltı otoparkı yapmak”

21 Nisan 2016 16:35

Isparta Belediyesi otopark hamlelerini devam ettiriyor. Şu ana kadar belediye önünde yer altı 3 katlı otoparkın yapımını tamamlayan, Halı Sarayı altı ve üstündeki köhneleşmiş ve günün çağına ayak uyduramayan otoparkları günün teknolojisiyle birleştirerek yeniden inşa eden Isparta Belediyesi’nin Çelebiler Mahallesi Özel İdare eski binası arkasındaki yer altı 4 katlı otoparkı bitirme aşamasına getirdi. Tüm bunlara ek olarak Valilik arkasında bulunan ve yine günün şartlarına ayak uyduramayan yer altı iki katlı otoparkın yenileme çalışmalarına başlandı. 

Geçen günlerde ihalesi yapılarak müteahhide yer teslimi yapılan Valilik ile Bedesten arasında kalan yer altı 2 katlı otopark alanında inşaat çalışmalarına başlandı. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, beraberinde MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Belediye Meclisi Üyeleri ile konukları inşaat alanında incelemelerde bulundu.
Otopark alanındaki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, mevcut otoparkın tekrar ele alınarak sil baştan teknolojik hale getirileceğini söyledi. Burasının fonksiyonel bir otopark haline getirileceğini kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, otoparkın tadilat projesi için yaklaşık 6 aylık bir çalışmanın yapıldığını, otoparkın her noktasının kullanılır hale getirilmesini istediklerini söyledi. İhalesinin geçen günlerde sonuçlanarak inşaat çalışmalarının başladığını hatırlatan Başkan Günaydın, yapılan tadilat projesiyle eski araç kapasitesinin 100 araç daha artacağını dile getirerek, otoparktaki kayıp alanların sıfıra düşürüldüğünü belirtti.
Karanlık olması dolayısıyla 2.bodrum kata kimsenin giremediğini dolayısıyla kullanılamadığını aktaran Başkan Günaydın, otoparkın aydınlatması başta olmak üzere, havalandırma ve izolasyonlarının en iyi şekilde yapılacağını söyledi. Bu otoparkın da şehrin en tercih edilir otoparklarından birisi haline getirileceğine vurgu yapan Başkan Günaydın, kazanç için değil, şehrin park ve trafik sorununu çözmek, hizmet için çalıştıklarını söyledi.
Bir zamanlar caddelerdeki yol kenarı otoparklarından 5 lira para alındığını hatırlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bitirdikleri otoparklar gibi burada da ücretin bir saatinin bir lira olacağını anlattı. Otoparklar açısından Türkiye’ye örnek çalışmalar yapıldığını aktaran Başkan Günaydın, Valilik önünde bulunan meydanın altında da ciddi bir otopark çalışması yapmak istediklerini duyurdu.
Valilik önü için de yapmak istedikleri otopark çalışmasından bahseden Günaydın, buradaki alanının da çok kısa sürede bitirileceğini söyledi. Valilik önündeki mevcut alanın şu anda araç parkıyla dolu olduğunu dile getiren Başkan Günaydın, burada da yer altı otopark yapmayı istediklerini, kurum araçları ile sivil araçların da burada modern şekilde yer altı otoparkında muhafazasının sağlanmasını istediklerini söyledi. Valilik önü yer altı otoparkı için valilik ve ilgili kurumlarla görüşmelerin devam ettiğini ve otoparkın verilecek izinle yapımına başlanacağını kaydeden Günaydın, meydanda törenlerin yapıldığını bu yüzden de başlanması halinde çok kısa sürede bu otoparkın tamamlanacağını dile getirdi. Günaydın, “Proje ve uygulama açısından belediyemiz ve teknik ekibimiz Türkiye çapındaki en iyi belediyedir” derken çalışmaların Ispartalılara hayırlı olması temennisinde bulundu.
Isparta’da uzun yıllar hizmet veren bir yerin görünümünün teknolojik olarak yenilenmesi açısından önemli bir çalışma olduğunu söyleyen MHP İl Başkanı İsa Yalçın, yapılacak çalışmaların çok hassas düşünüldüğünü ve şehre önemli hizmetler vereceğini söyledi. Yalçın, “Burasının Isparta’ya yakışır hale getirilmesi kararlaştırıldı. Yapılan bu çalışmalardan dolayı Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyor, Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Belediye Meclisi Üyesi Şenel Karakaya da, Başkan Günaydın’ın Isparta halkı için verdiği hizmetlerin her gün devam ettiğini söyleyerek, “Şahsım ve belediye meclisi üyesi arkadaşlarımız adına yapılan çalışmalardan dolayı Başkanımıza teşekkür ediyor, hizmetlerinin devamını diliyorum” şeklinde konuştu.
Isparta’nın en önemli konularından birisinin altyapı olduğunu ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın bugüne kadar bu yatırımları tamamladığını ve artık görünmez yatırım olarak adlandırılan altyapının ardından otopark yapımlarına başlandığını söyleyen IGSİAD Başkanı Alper Bayhan, şehrin trafik ve otopark sorununun çözümü için atılan adımları takdirle karşıladıklarını belirtti. Bayhan, yapılan otopark çalışmalarının ortada olduğunu ve bu son çalışmanın da şehrin kalbinde modern bir otopark olacağına inandıklarını anlatarak çalışmalarından dolayı Başkan Günaydın’a teşekkür etti.
Türk Eczacılar Birliği Yöneticisi ve aynı zamanda Senirkent Yükseliş Kültür Eğitim ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ziya Örmeci, Başkan Günaydın’ın Isparta’nın ufkunu açan projelere imza attığını belirtti. Örmeci, şehirde belediye önü ve altında yapılan ve örnek olacak otoparkları gördüklerini söyleyerek, özel idare eski binası arkasındaki otoparkın da en kısa sürede tamamlanacağını kaydetti. Valilik arkasındaki otoparkın da kısa sürede bitirileceğini ve otoparkın Isparta ve Türkiye için güzel bir yeri olacağını söyleyen Örmeci, “Yapılan çalışmalardan dolayı Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

 

Bu haber 962 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...