Siber Suçlarla Mücadele

22 Nisan 2016 18:59

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Bilişim Sistemlerinin, Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık Olayı suçundan aranan şahısların yakalanması sağlandı.

Konu ile ilgili yapılan bilgilendirmede; “İlimiz Fatih Mahallesinde ikamet etmekte olan müşteki O.T. ‘ nin internet üzerinden evcil köpek almak için gördüğü bir ilan sahibiyle irtibata geçerek yaptığı pazarlık sonucu 650TL’ ye anlaşmaları üzerine, ilan sahibi şüphelilerden S.Y.K ile otobüs firmaları aracılığı ile kargoyu Isparta Otogarına göndereceğini söylemesi üzerine şahsın hesabına parayı yatırmış, ancak kargonun kendisine ulaşmaması nedeniyle dolandırıldığın beyanla şikâyetçi olmuştur.

Konu ile ilgili olarak adli makamların koordinesinde Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlileri tarafından yapılan incelemede, şüpheli S.Y.K ‘ ın yapılan sorgulamasında DOLANDIRICIK suçundan arama kaydının bulunduğu ve Dolandırıcılık, Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık, Kullanmak için Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak ve Kullanmak suçlarından kaydının bulunduğu tespit edilmiştir.

Konuyla ilgili çalışmalar devam etmektedir.

Başka bir olayda; müşteki R.A’ nın Halkbank’ a ait kredi kartından bilişim sistemi üzerinden bilgisi ve onayı olmadan 1.500 TL tutarında harcama yapıldığına dair şikayetçi olması üzerine şikayetle ilgili olarak adli makamların koordinesinde Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlileri tarafından yapılan incelemede konu ile ilgili olarak şüpheli olarak belirlenen  E.D ve A.A isimli  şahıslar tespit edilmiştir.

Şüpheli A.A isimli şahsın yapılan sorgulamasında Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık ve Hırsızlık Suçlarından ARAMA kaydının bulunduğu, diğer şüpheli E.D ‘ nin ise Başkasına Ait Banka veya Kredi Kartlarının İzinsiz Kullanılması Suretiyle Yarar Sağlama Suçundan ARANDIĞI ve 8 adet SANIK sıfatıyla suç kaydının bulunduğu tespit edilmiştir.

Vatandaşlarımızın bu tür şüpheli durumlarda zaman kaybetmeden 112 Acil Yardım Hattını aramaları oluşabilecek mağduriyetlerin önlenmesi açısından büyük önem taşımaktadır” denildi.

Bu haber 570 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...