Dünya Öğrencileri Isparta’da

23 Nisan 2016 15:35

Çin, Suriye, Cezayir, Tacikistan, Bangladeş, Çad, Doğu Türkistan, Etiyopya, Filistin, Filipinler, Irak, Mısır, Somali ve Yemen’den gelerek ülkemizdeki üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın "Damla Projesi" ile bira araya geldi. Proje kapsamında ilimizi ziyaret eden yabancı ve Türk öğrenciler Vali Vahdettin Özkan ile görüştü.

Evrensel değerler ve gençliğin kaynaşması adına projenin çok önemli olduğunu belirten Vali Özkan, misafir öğrencilere Isparta hakkında bilgi verdi.

Vali Özkan “Sizleri ilimizde misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Proje gerçekten çok özel. Temel insani değerler ve evrensel erdemlilik etrafında değişik coğrafya ve kültürlerden oluşan genç kuşakların bir araya gelerek paylaşımda bulunması bizim açımızdan büyük bir zenginlik. Gençlerimizin böyle bir çalışma içerisinde olması bize de şevk veriyor. Anadolu ile dünyanın dört bir yanının kaynaşması, hoşgörü etrafında gençliğin birleşmesi bizler içinde bir örnek. Dünya gençlerinin insani değerler etrafında buluşup bunu paylaşmasını huzurlu bir dünya geleceğin teminatı olarak görüyorum. Böyle bir projeyi hayata geçiren Bakanlığımıza, sizlere ve katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Ardından öğrenciler proje kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında ilgili Vali Özkan’a bilgi verdi. Misafir öğrencilere program sonunda yöresel gül ürünleri takdim edildi.

 

Bu haber 649 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...