Belediye 2016 Yılı Asfalt Sezonunu Açtı

23 Nisan 2016 15:38

Isparta Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte 2016 yılı asfalt sezonunu açtı. Şehrin merkezinden en uç noktasına kadar her alanda çalışma başlatan Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Halıkent Mahallesi ile Halife Sultan Mahallesi’ni birbirinden ayıran ve Halife Sultan Mahallesi Mezarlığı’nı da çevreleyen yolda freze ile asfalt kazıma çalışmalarını başlattı. Ekipler bir yandan da Bağlar Mahallesi, eski hale iniş güzergâhı olan 2767 ve 2754 sokaklarda da dayanıklı asfalt çalışmalarını sürdürüyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Fen İşleri Müdürlüğü’nce sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi. İlk olarak Halife Sultan Mezarlığı’nı çevreleyen ve 5207 sokak olarak geçen yaklaşık 1,5 km’lik yolda yorgun asfaltın freze ile kaldırılması çalışmalarını inceleyen ve ardından da Bağlar Mahallesi’ndeki asfalt çalışmalarını denetleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Isparta’mızı bir bütün olarak ele alıyoruz. Şehrimizi merkezinden, en uç noktasına kadar bir bütün olarak görüyor ve eşdeğer tutuyoruz. Halıkent Mahallemizde bulunan bu yolun altyapı çalışmalarını tamamlamıştık şimdi de bu yolumuzu dayanıklı asfalt seviyesine getiriyoruz. Bu çalışmaları gerçekleştirirken, yolun kodunu yeniden ele alıyoruz, kaldırımları düzenliyoruz ve sonunda da caddelerimizi dayanıklı asfalta kavuşturmuş oluyoruz” dedi.

Bağlar Mahallesi’nde sürdürülen asfalt çalışmalarını da yerinde inceleyen Başkan Günaydın, 2016 yılının ilk asfalt çalışmalarının da bu mahalleden başladığını söyledi. Bağlar Mahallesi’ndeki asfalt çalışmalarının bu hafta içerisinde tamamlanacağını aktaran Günaydın, “Tüm mahallelerimizi bitireceğiz. Ana arterlerimizin asfalt çalışmalarını tamamlamıştık. Şimdi çalışmalarımızı sokak bazında ele alıyoruz ve bu kapsamda sokak sokak çalışma başlattık. O sokaklarında altyapı sorunu varsa gideriyor ve dayanıklı asfaltını döküyoruz. Çalışmaların Isparta halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 628 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...