Keçiborlu’da Otel Konforunda Öğrenci Yurdu

25 Nisan 2016 15:45

80 bin civarında üniversite öğrencisinin bulunduğu Isparta’da barınma sorunun giderilmesi adına yapılan çalışmalar devam ediyor.  Vali Vahdettin Özkan Keçiborlu ilçesinde yapımı tamamlanan Gülkent Öğrenci Yurdunda incelemelerde bulundu.

ENGELLİ ÖĞRENCİLERE UYGUN ODALAR

Vali Vahdettin Özkan beraberinde SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ve Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile engelli öğrencilerinde hizmet alabileceği otel konforundaki yurt binasını gezerek yurt yetkililerden bilgi aldı.

KISA SÜREDE TAMAMLANDI

Isparta’da öğrenim gören öğrencilerinin barınma sorunlarının giderilmesinin en öncelikli stratejik hedefleri arasında yer aldığını belirten Vali vahdettin Özkan Yurt inşaatının kısa bir sürede bitirilerek hizmete açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Özkan “80 bin öğrencisi bulunan üniversitemiz meslek yüksekokulları vasıtasıyla ilçelerimizde de öğrencilerimize hizmet sunmaktadır. Öğrencilerimizin barınma sorununun giderilmesi en önemli stratejik hedeflerimiz arasında olduğunu hep dile getirdik. Bununla birlikte Bakanlığımızın da bu konuda ciddi anlamda yatırım yapma temayülü içinde ve kararlığında olduğunu gördük.

400 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ

İlçemizde ihtiyaç olan 400 öğrenci kapasiteli, mükemmel bir fiziki alt yapıya sahip ve öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir yurt inşa edildi. Bu vesileyle Hükümetimize, Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Alt yapı hizmetlerini hızlı bir şekilde tamamlayan Belediye Başkanımıza ve Kaymakamımıza teşekkür ediyoruz. Barınma sorununun giderilmesi hususunda önemli bir hassasiyet içinde olan Rektörümüze teşekkür ediyoruz. Tüm bileşenleri Valilik makamı olarak koordine edip neticesini aldığımızda çok mutlu oluyoruz. Gördüğünüz gibi çok nitelikli binalar, öğrencilerimize böyle bir hizmeti sunmaktan büyük sevinç duyuyoruz” dedi.

Vali Özkan ve beraberindekiler yapımı tamamlanan 400 öğrenci kapasiteli ve aynı zamanda engelli öğrencilere uygun odaları bulunan yurt binasında incelemelerde bulundu.

 

Bu haber 922 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...