“Okul bahçelerindeki ağaçlara kuş yuvası yapılsın”

24 Nisan 2016 16:01

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Halıkent İlk Okulu 4. Sınıf Öğrencisi Sudenaz Efe Vali koltuğuna oturdu. Milli Eğitim Müdürü İlyas Can’ı telefonla arayan küçük Vali Efe, Okul bahçelerinde bulunan ağaçlara kuş yuvası yapılması talimatını vererek  kuş sesleri ile çocuk seslerinin okul bahçelerinde karışmasını istedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin açılışının 96'ncı yıldönümü ilimizde de tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Törene; Resmi ve özeI kuruluş temsilcileri, İlköğretim, Lise ve dengi okul ve kurum müdürleri, ortaokulların bayrak ve flamaları ve vatandaşlar katıldı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okunarak, Bayraklar göndere çekildi.

Daha sonra Halıkent İlkokulu Müdürü başkanlığında sınıf öğretmeni ve iki öğrenci ile birlikte Vali Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Özkan; “Bugün sizlerin günü. 96 yıl önce Ulu Önder Atatürk bu bayramı sizlere armağan etti. Çünkü yarının Valisi, Kaymakamı sizlersiniz. Onun için çok çalışmanız lazım” dedi.

Ziyarette, Halıkent İlk Okulu 4. Sınıf Öğrencisi Sudenaz Efe, 23 Nisan dolayısıyla Vali olarak makam  koltuğuna oturdu.

Milli Eğitim Müdürü İlyas Canı telefonla arayan küçük Vali Efe, Okul bahçelerinde bulunan ağaçlara kuş yuvası yapılması talimatını verdi. Ayrıca, kuş sesleri ile çocuk seslerinin okul bahçelerinde karışmasını istedi.

Kutlama programı Halıkent İlkokulu’nda devam etti.

 

Bu haber 759 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...