Gülçiçeğine destek verilmesi istendi

26 Nisan 2016 18:47

Gülçiçeğine devletin kilo başı destek vermesi için Tarım Bakanlığına başvuru yapıldı. Plan - Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, üretici için bütün imkânların kullanılacağını açıkladı.

Isparta ekonomisi ve markalaşma için büyük önem taşıyan gül üretimi için Tarım Bakanlığından kilo başı destek için girişimlere başlandı. Gülçiçeğinde kilo başına devletten destek verilmesi için Gülbirlik Genel Müdürlüğü Isparta Valiliği aracılığıyla Gıda ve Tarım Bakanlığına resmi olarak başvuruyu yaptı. Gülbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir ve Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik geçtiğimiz günlerde AK Parti Isparta Milletvekili ve Plân - Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'i makamında ziyaret ederek, gülçiçeğine devlet desteği konusunda destek istediler.

Plan - Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'te, her zaman gül üreticisinin yanında olduklarını belirterek:"Gülçiçeğine kilo başına devlet desteği ile ilgili olarak girişimlerde bulunacağız ve inşallah başaracağız. Tarım Bakanımızda gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Bu sezona yetişmeyebilir ama önümüzdeki gül sezonu için gül üreticimize devlet desteğini alacağımızı umuyoruz. Destek üreticiye yıllık yaklaşık toplam 3 milyon liralık bir katkı sağlayacak. Burada önemli olan maddi boyutla birlikte, devletin gül üreticisine sahip 'çıktığının gösterilmesidir" şeklinde konuştu. Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik'te üreticinin devlet desteği beklediğini belirterek, verdiği desteklerinden dolayı Milletvekili Bilgiç ve Vali Vahdettin Özkan'a teşekkür etti.

 

Bu haber 732 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...