Gümüşgün’de ´Aşure´ Etkinliği

3 Aralık 2012 18:41

İçinde bulunulduğumuz mübarek Muharrem ayı nedeniyle aşure kazanları kaynamaya devam ediyor. 

Geçtiğimiz günlerde yapılan referandum ile Isparta Gönen İlçesi Güneykent kasabasına bağlanan Gümüşgün Mahallesinde de aşure etkinliği düzenlendi.

Vali Oğuz; “Sofranızda Muharrem ayı bereketi hiç eksik olmasın”

Beraberinde Gönen Kaymakamı Adem Uslan ile birlikte Sinan Dede Türbesinde gerçekleştirilen aşure etkinliğine katılan Vali Memduh Oğuz, vatandaşlara sağlıklı ve huzurlu günler dileyerek, sofralarında Muharrem ayı bereketinin hiç eksilmememsi temennisinde bulundu.

Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, OSB Müdürü Kadir Tekin, Gümüşgün Mahallesi Muhtarı Ali Haydar tarafından karşılanan Vali Oğuz, vatandaşları selamladıktan sonra Sinan Dede Türbesinin girişine gül dikerek dua etti.

Gülün medeniyetimizdeki ve kültürümüzdeki yerine değinen Vali Memduh Oğuz, çiçeklerin tamamına gül denildiğini ifade etti.

Vali Oğuz konuşmasında; “Anadolu’da bütün çiçeklere gül denir, yani gül bütün çiçeklerin temsil eder. İnancımıza göre de gül Peygamberimiz Muhammed Aleyhi Selamı temsil eder. Yani onun sembolüdür ve bu bakımdan da mübarektir. Isparta’da işin başkentidir ve Güneykent’de bu başkentin içindeki merkezdir.

Sinan Dede Anadolu Erenlerinden, Horasan erlerinden, hem Anadolu’yu Türkleştiren ve Müslümanlaştıran büyük bir asker ve aynı zamanda da büyük bir evliya, bu bakımdan omum türbesine Peygamber Efendimizi temsil eden gül’ü dikmek büyük bir şereftir” dedi.

Gümüşgün’de her yıl geleneksel olarak düzenlenen aşure etkinliğinin bu yıl bir başka güzel olduğunu belirten Güneykent Kasabası Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün; “Bu seneki etkinlikler birlik ve beraberliğe, dayanışmaya uygun olarak bir başka güzel şekilde tezahür etti ve iki güzel yerleşim yeri kucaklaştılar, sır sırta verdiler. Umarım bu bir başlangıç olur ve bu beraberlikten çok güzel hayırlı sonuçlar çıkar” dedi.

 Gümüşgün Mahallesi Muhtarı Ali Haydar’da  Güneykent Kasabası ile birleşmekten dolayı duydukları  memnuniyeti dile getirdi.

Muhtar Haydar; “Biz Gümüşgün olarak Güneykent Kasabası ile birlik ve beraberlik olma yolunda büyük bir haz duyduk” dedi.

Etkinlikte vatandaşlara kabune pilav ve aşure ikram edildi.

 

Bu haber 770 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...