ŞEHRİN GÜNEYİNE YENİ BİR ISPARTA..

27 Nisan 2016 16:11

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 80 bin konutluk yeni şehir, 10 bin yatak kapasitesine sahip bir sağlık kompleksi ve 100 bin metre kare üzerine oturan şehir meydanı hayal ettiğini söyledi

Kanal 32’de yayınlanan Basın Kulübü Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ını konuk etti. Belediye Başkanı Günaydın, gazeteciler Mehmet Erçakır ve Soner Toros’un hazırlayıp sunduğu programda Isparta için hayalindeki 3 büyük projeden bahsetti.

İlk Belediye Başkanlığı döneminde şehrin alt yapı çalışmalarını bütünüyle tamamladığını kaydeden Başkan Günaydın, ikinci döneminde de Çayboyu ve Gökçay gibi üst projelerin ardından istihdama yönelik çalışmalar yapıldığını anlattı. Isparta halkının teveccühüyle bugün üçüncü dönemine daha büyük projelerle girdiğini söyleyen Başkan Günaydın, hayalinde yeni Isparta, büyük sağlık kompleksi ve şehir meydanı projelerinin yattığını açıkladı.

ŞEHRİN GÜNEYİNE

YENİ BİR ISPARTA

Isparta’nın sürekli gelişip büyüyen bir şehir olduğuna vurgu yapan Başkan Günaydın, Deregümü’nün üzerindeki güney yamaçlarda 100 bin konuta yakın yeni bir şehir hayal ettiğini söyledi. Konutların her birinin güneye bakıp kademeli olarak yükseleceğini belirten Başkan Günaydın, “Bunu daha öncede açıklamıştım. Deregümü’nün üzerindeki alan olabilir. Buraya yıldız bir şehir kurulabilir” dedi. Başkan Günaydın seçim döneminde bu projeye ilişkin bahsettiği noktanın ormanlık alan statüsünden çıkarılması halinde uygulanabileceğini açıklamıştı.

10 BİN YATAKLI SAĞLIK KOMPLEKSİ

İkinci hayalinin ise Isparta’yı dünyanın sağlık kenti yapabilecek bir proje olduğunu ifade eden Günaydın, “Az önce bahsettiğim hat üzerinden Kayı Köyü bölgesine kadar 10 bin yataklı bir sağlık kompleksi kurulabilir. Isparta’ya bu çok yakışır. Isparta sağlık merkezi olma yolunda hızla ilerleyen bir şehir. Böyle bir proje Isparta’yı Türkiye’nin değil dünyanın sağlık kenti yapar. Ayrıca Isparta, oksijen ve iklimsel açıdan Antalya’ya göre çok daha avantajlı. Bu nedenle tercihsel olarak hep ilk sırada yer alacaktır” dedi.

VE DEVASA ŞEHİR MEYDANI

Son olarak Isparta’ya Türkiye’nin en büyük şehir meydanını kurmayı planladığını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bugün sadece Cumhuriyet Meydanımız var. Toplam alanı 4 bin metre kare. Duyunca şaşıracaksınız ama benim hayalimde Isparta’ya 100 bin metre karelik bir şehir meydanı var. Isparta için böyle bir meydan gerekli diye düşünüyorum. Avrupa’da şehirler hep meydanlarla donanmış durumda” açıklamasında bulundu.

Bu haber 690 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...