SDÜ’de Tiyatro Festivali 2-6 Mayıs’ta

29 Nisan 2016 17:48

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü tarafından ikinci kez düzenlenen “Süleyman Demirel Üniversitesi II. Uluslararası Arda Kanpolat Tiyatro Festivali” 02-06 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Festival kapsamında, sekiz üniversitenin sahne sanatları bölümlerinin hazırlamış oldukları oyunlar seyirciyle buluşacak.
İkincisi düzenlenen festivalle SDÜ, kalıcı bir sanat kültürü oluşturmak; toplum yaşamının getirdiği sorumlulukları paylaşarak bireysel duyarlılıkları geliştirmek; genç tiyatro sanatçılarını destekleyerek oyunculuk, oyun yazarlığı ve sahne tasarımı alanlarında özendirici etki yaratmak; Türk Tiyatrosunu uluslararası düzeye taşıyacak olan akademik eğitim almış öğrencilerin etkinlikleriyle kentimizde bir sanat şöleni yaratmayı amaçlıyor.
Festivalde oyun gösterimlerinin yanı sıra, sahne sanatları bölümlerinin eğitim anlayışlarının ve yöntemlerinin paylaşılmasını sağlamak amacıyla “Tiyatro Eğitiminde Arayışlar: Sorundan Çözüme ” başlıklı “Diyalog Masası” gerçekleştirilecek. Bu etkinlik bölüm başkanlarının katılımıyla, tiyatro eğitiminde karşılaşılan temel sorunları saptayıp bu sorunları aşmaya yönelik olarak eğitim kurumları arasında bir tartışma platformu oluşturacak. Ayrıca, oyunculuk, dramatik yazarlık, sahne tasarımı ana sanat dalları için düşünülen “Karşılaşmalar” temalı workshoplar da festivalde yer alacak.
Ulusal ve köklü bir tiyatro kültürü oluşturabilmek için yeni oyun yazarlarının ve oyun metinlerinin gerekliliğinin kaçınılmaz olduğu gerçekliğinden yola çıkılarak düzenlenen “Genç Oyun Yazarları Paneli” inde ulusal tiyatromuzun gelişimi adına genç oyun yazarlarının sorunlarının saptanması, bu sorunlara çözümler aranması, genç yazarların motive edilmesi ve desteklenmesi hedeflenmektedir.
Festival programında başlıklı söyleşi Münir Canar ve Prof. Dr. Murat Tuncay tarafından “ Anılarla Türk Tiyatrosu”, Engin Alkan’ın katılımıyla “ Türk tiyatrosunda Yönetmen” ve Basri Köylü’nün sunumuyla “ Tiyatroyla Tedavi” konulu söyleşiler gerçekleştirilecek.
02-06 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “Süleyman Demirel Üniversitesi II. Uluslararası Arda Kanpolat Tiyatro Festivali” etkinlikleri ücretsiz olup tüm halkın katılımına açık olacak.

Bu haber 592 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...